чай
Про наслідки неправильного заварювання розповіли фахівці Федерального інституту оцінки ризиків.
Раніше ми розповідали, з якої посуди не можна пити чай.
Так, на думку експертів, шанувальники чаю мають правильно заварювати напій. Виробники чаю рекомендують використовувати лише окріп.
Справа в тому, що навіть найдорожчий чай може містити небезпечні мікроби, тому що чай – натуральний продукт. Це можуть бути бактерії, дріжджі або пліснява. Найгірший варіант – це вміст патогенів, наприклад сальмонели.
Чай потрібно заливати окропом і заварювати хоча б 5 хвилин.
Фахівці пояснюють, що кипляча вода здатна вбити небажані мікроби. Також експерти не радять використовувати диспенсери для нагрівання води, оскільки деякі з них мають обмеження до 85 градусів, що є недостатнім для знищення шкідливих мікроорганізмів.
Також під заборону потрапив і чай, який настоюється протягом кількох годин. Якщо ви любите заварювати велику кількість чаю в заварнику, а потім просто додавати готову заварку в гарячу воду чи окріп, то ніякої користі такий напій вам не принесе. Стосується це і тих, хто любить пити просто холодний чай, який залишився ще з ранкового чаювання, не пропадати ж добру.
Чай, який простояв добу, втрачає свої вітаміни, а також через високий вміст протеїну та цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.
Медики радять вживати чай у помірних кількостях. Надмірне вживання цього напою підвищує навантаження на серце та нирки. Любителі міцного чаю повинні знати, що він призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання.
Вибір якісної моторної оливи — це запорука довгого життя двигуна вашого автомобіля. Ринок пропонує безліч…
Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…
Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…
78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…
Не всі продукти можна зберігати в морозильній камері. Деякі в таких умовах втрачають свої смакові…
Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.