Якщо говорити про кефір, то він має бути не тільки теплим, а й досить кислим. Це саме стосується і кислого молока. Чим кисліше молочний продукт, тим краще буде реакція з содою. В результаті чого оладки будуть пишними та повітряними, а ще дуже пористими.
Раніше ми розповідали, який секретний інгредієнт потрібно додати під час приготування оладок.
Теплими, хоча б кімнатної температури повинні бути всі інгредієнти, навіть якщо борошно у вас зберігатиметься в холодній коморі, то краще заздалегідь його занести на кухню, щоб воно нагрілося.
Важлива деталь у приготуванні саме пишних оладок – це не перемішувати тісто в процесі смаження, бульбашки випаровуються, а оладки опадають. Тобто при замішуванні перемішали, щоб не було грудочок і все більше цього робити не варто.
І тепер найголовніший момент – це яйця. Всі ми знаємо, що яйця роблять тісто пружнішим і жорсткішим, тому розумні господині не додають яйця в тісто для оладок.
Вони чудово випікаються без яєць, якщо за основу взято кефір чи сироватка. І виходять набагато пишнішими і ніжнішими, ніж з яйцями. Але, як кажуть: на смак та колір – товариша немає, тому експериментуйте та знаходьте свої рецепти.
Щоб приготувати оладки на кефірі без яєць вам знадобляться: 500 мл кефіру, 1 чайна ложка соди, 2-3 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, щіпка солі для гармонізації смаку, 300 г борошна, 2 столові ложки соняшникової олії та окремо для смаження.
З жовтня 2025 року в Україні стартують масові перевірки отримувачів субсидій. Хто має повернути гроші…
Кішки проти стресу. Таємна сила котячого муркотіння — ефект, який дивує медиків.
Адміністративний арешт майна — крайній засіб впливу на порушників податкових забов'язань. Ось коли його застосовують.
Що робити з комунальними боргами, якщо ви переселенець, а квартира лишилася на окупованій території? Пояснюємо,…
Прибираючи квітник до зими, не поспішайте викидати зів’ялі рослини. Правильний догляд восени допоможе захистити сад…
Простий спосіб контролювати свій страховий стаж. ПФУ нагадав українцям, як перевірити сплату внесків.