Новини

“Три склянки” – легкий рецепт нереально ніжного гарбузового пирога

Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, а робиться легко і просто і не вимагає замісу тіста. Основні інгредієнти беруться по одній склянці.

Раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг без яєць і замішування тіста.

Інгредієнти:

Для замірів використовуємо звичайну 250-міліметрову склянку.

Тісто:

  • борошно – 1 ст,
  • манна крупа – 1 ст,
  • цукор – 1 ст,
  • вершкове масло – 200 г,
  • сіль – щіпка.

Начинка:

  • гарбуз в очищеному вигляді – 800 г,
  • цукор-пісок – 100 г,
  • лимон середнього розміру – 1 шт.

Приготування:

Насамперед готуємо начинку. Для цього:

  1. Очищаємо гарбуз і натираємо на не надто велику тертку.
  2. Знімаємо цедру з лимона і видавлюємо сік.
  3. Додаємо цукор.

Тепер потрібно все перемішати і відставити в сторону, щоб продукти “подружилися”.

Займемося поки підготовкою тіста, точніше сказати, крихти.

  1. Перемішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, манку, цукор і сіль.
  2. Подрібнюємо на крупній тертці добре охолоджене масло і додаємо до сипучих продуктів.
  3. Перетираємо руками суміш так, щоб вийшла однорідна крихта.

Тепер збираємо всі підготовлені частини у формі, попередньо вистеленій пергаментом.

  1. Ділимо всю крихту приблизно на третини.
  2. Висипаємо ⅓ частину на дно форми і розрівнюємо, легенько утрамбовуючи тісто.
  3. Кладемо приблизно половину гарбузової начинки.
  4. Додаємо зверху ще третину тіста.
  5. Кладемо знову решту начинки.
  6. Укриваємо це все останньою частиною тіста.

Випікати пиріг потрібно при 180⁰С близько 40 хвилин. Враховуйте, що час може варіюватися залежно від вашої духовки.

Важливо, спечений пиріг не різати одразу, а дати йому “відпочити” в холодильнику кілька годин, щоб він добре тримав свою форму.

Після цього можна ділити його на порції та подавати до запашного чаю.

Новое на сайте

  • Новини

В очікуванні Великодня: готуємо заздалегідь домашню ковбасу

Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.

08/04/2025 18:39
  • Статті

Хочете взяти кредит: які ризики вас чатують і де треба проявити обережність

Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…

08/04/2025 17:45
  • Статті

Чому українцям за кордоном складно поновити пенсію?

На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…

08/04/2025 16:46
  • Статті

Коли подавати заяву на субсидію: важливо не пропустити терміни подання заяви

Для багатьох українських сімей життєво важливою є можливість отримувати житлові субсидії. Особливо це актуально для…

08/04/2025 15:55
  • Новини

Полуниця виросте набагато більшою і солодшою: просто посадіть поруч ці дві рослини

Як виростити велику й смачну полуницю? Потрібно пам'ятати про правильне розташування рослин. Одна проста хитрість…

08/04/2025 15:12
  • Новини

Найсмачніший паштет з грибів – найкраща намазка для бутербродів у піст

Паштет з грибів – це ідеальна пісна намазка для ваших бутербродів. Легкий, смачний і ситний.

08/04/2025 14:37