Якщо ви побачили червоні цятки на жовтку – не панікуйте. Коли формується яйце, воно оточується жовтковим мішком, який наскрізь пронизаний кровоносними судинами. При дозріванні відбувається звільнення жовтка від цього мішка, внаслідок чого останній розривається та ушкоджує кровоносні жилки. Через це частина крові із судин потрапляє у жовток.
Також це може бути пов’язане з певною генетичною схильністю, а також віком птиці. Що старша курка, то частіше в яйці з’являються вкраплення.
Також часто можна почути думку, що у коричневих яйцях червоні вкраплення з’являються частіше. За оцінками експертів, близько 15% яєць мають усередині червоні плями. Це змушує думати, що курки, що несуть коричневі яйця, більш «уразливі». Але все дуже прозаїчно. Перед продажем всі яйця на фабриках просвічують та відбраковують ті, що мають плями чи інші дефекти. Біла шкаралупа краще просвічується, аніж коричнева, тому часто червоні плями залишаються непоміченими.
Це просто недолік, який аж ніяк не впливає на організм людини. Такі яйця можна спокійно вживати, звичайно, краще після термічної обробки. Якщо ви любите їсти яйця свіжими, то вибирайте без вкраплень крові.
Раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…
Цей брауні — справжній порятунок для тих, хто хоче чогось солодкого просто зараз. Не потрібні…
Українцям із газовими котлами та плитами попередили про нові витрати — перед початком опалювального сезону.…