Якщо ви побачили червоні цятки на жовтку – не панікуйте. Коли формується яйце, воно оточується жовтковим мішком, який наскрізь пронизаний кровоносними судинами. При дозріванні відбувається звільнення жовтка від цього мішка, внаслідок чого останній розривається та ушкоджує кровоносні жилки. Через це частина крові із судин потрапляє у жовток.
Також це може бути пов’язане з певною генетичною схильністю, а також віком птиці. Що старша курка, то частіше в яйці з’являються вкраплення.
Також часто можна почути думку, що у коричневих яйцях червоні вкраплення з’являються частіше. За оцінками експертів, близько 15% яєць мають усередині червоні плями. Це змушує думати, що курки, що несуть коричневі яйця, більш «уразливі». Але все дуже прозаїчно. Перед продажем всі яйця на фабриках просвічують та відбраковують ті, що мають плями чи інші дефекти. Біла шкаралупа краще просвічується, аніж коричнева, тому часто червоні плями залишаються непоміченими.
Це просто недолік, який аж ніяк не впливає на організм людини. Такі яйця можна спокійно вживати, звичайно, краще після термічної обробки. Якщо ви любите їсти яйця свіжими, то вибирайте без вкраплень крові.
Раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.
Частина українців можуть отримати продуктові набори від благодійної організації. Для цього потрібно заповнити онлайн-заявку.
24 травня в Україні відзначають Європейський день парків, День слов’янської писемності і культури і Всесвітній…
Щоб продовжувати отримувати пенсії, деяким українцям доведеться написати заяву у Пенсійний фонд і стосується це…
Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…