Відповіді на ці питання дали у «Нафтогазі».
Є помилка споживачів природного газу щодо його можливого «розведення»: «довго вода закипає», «раніше швидше закипало і варило на газовій плиті» та інше.
У компанії відповіли, що причиною повільного закипання води в чайнику на газовій плиті може бути:
«Один із показників якості природного газу – це теплота згоряння (калорійність). Вона має становити не менше 7600 ккал/м3. Але українцям постачається навіть якісніше паливо з калорійністю в середньому 8300 ккал/м3», – зазначив «Нафтогаз».
У газорозподільних мережах, які подають газ до будинків побутових споживачів, розповідають — природний газ надходить від газорозподільних мереж (ГРМ), які належать до магістральних газопроводів.
На таких ГРМ природний газ готують для подачі споживачам на вимоги державних стандартів, а саме очищають від домішок, одоризують для придбання специфічного запаху.
«Розбавлення газу неможливе у технологічному процесі, оскільки це було б небезпечно та економічно невигідно. Щодня на ГРМ проводиться аналіз природного газу на відповідність стандартам. Від ГРМ до газорозподільних мереж, у тому числі газорегулюючих пунктів (ГРП) система герметична. Будь-яке втручання у розподільчу мережу – це падіння тиску газу і, як наслідок, його відтік. Відповідно, такі втручання неможливі через безпеку, а система не пристосована для додавання домішок», – підсумували в компанії.
Якщо відчули запах газу, залиште загазоване приміщення та зателефонуйте до аварійної служби газу за номером: 104.
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від держави. Яким критеріям потрібно відповідати та як зареєструватися.
Сектор газованих напоїв — це одна з найбільш налагоджених систем виробництва в харчовій промисловості. Тут…
Частина пенсіонерів можуть збільшити розмір свої виплат, але для цього потрібно подати спеціальну довідку в…
У Вашингтоні відбулася зустріч президентів США та України за участю європейських лідерів. На порядку денному…
Ви чесно працювали десятиліттями, але у розрахунках пенсії вам «зрізали» частину заробітку й стажу. І…
Твердий, м’який чи кисломолочний? Кожен вид сиру має свої переваги, але є сорти, які вважають…