Новини

Навіщо пшоно перед приготуванням обдають окропом?

Вся справа в тому, що завдяки вмісту жирів, пшоно має гіркуватий присмак. Тому перед варінням його обов’язково потрібно обдати окропом.

Пшоно заливають окропом, зливають воду і тільки після цього варять.

Також позбавитися гіркоти допоможе проста вода. Крупу потрібно  залити водою, щоб її покривала і залишити на 30 хвилин, потім поміняти воду і можна варити.

Або ж промити пшоно тричі в теплій воді: 1-й при температурі 40 градусів; 2-й – 50 градусів; 3-й – 60 градусів

Ще маленький секрет, щоб вийшла розсипчаста пшоняна каша, потрібно дотримуватися певних пропорцій: 1 склянка пшона на 2 – 2,5 склянки води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 6 липня – який вплив на здоров’я

Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…

05/07/2025 21:55
  • Новини

Обмін паспортів: кому потрібно терміново обновити документи

Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…

05/07/2025 21:03
  • Новини

Отримувачі соцвиплат мають пройти перевірку, інакше допомогу призупинять: хто потрапив до списків

Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…

05/07/2025 20:00
  • Новини

Повного страхового стажу не потрібно: хто може вийти на пенсію, пропрацювавши 10 років

Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…

05/07/2025 18:54
  • Дача

Культури для тіні, півтіні та сонця: що і де садити в саду та на городі, щоб добре росло

Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…

05/07/2025 16:37
  • Новини

Хрусткі рулетики з кабачків у паніровці: розлетяться за хвилину

Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…

05/07/2025 15:11