Вся справа в тому, що завдяки вмісту жирів, пшоно має гіркуватий присмак. Тому перед варінням його обов’язково потрібно обдати окропом.
Пшоно заливають окропом, зливають воду і тільки після цього варять.
Також позбавитися гіркоти допоможе проста вода. Крупу потрібно залити водою, щоб її покривала і залишити на 30 хвилин, потім поміняти воду і можна варити.
Або ж промити пшоно тричі в теплій воді: 1-й при температурі 40 градусів; 2-й – 50 градусів; 3-й – 60 градусів
Ще маленький секрет, щоб вийшла розсипчаста пшоняна каша, потрібно дотримуватися певних пропорцій: 1 склянка пшона на 2 – 2,5 склянки води.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду.
Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…
Частині внутрішньо переміщених осіб доступна нова грошова допомога в розмірі 2000 гривень. Яким критеріям треба…
Пенсійний фонд України надає можливість пройти відеоідентифікацію пенсіонерам онлайн без необхідності відвідувати відділення особисто. Як…
Надійний та ефективний генератор — відмінне джерело живлення для дому та офісу у разі частого…
Мережу облетіла новина про зниження тарифу на газ, і багато хто вже готується радіти дешевшому…
Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…