Новини

Навіщо пшоно перед приготуванням обдають окропом?

Вся справа в тому, що завдяки вмісту жирів, пшоно має гіркуватий присмак. Тому перед варінням його обов’язково потрібно обдати окропом.

Пшоно заливають окропом, зливають воду і тільки після цього варять.

Також позбавитися гіркоти допоможе проста вода. Крупу потрібно  залити водою, щоб її покривала і залишити на 30 хвилин, потім поміняти воду і можна варити.

Або ж промити пшоно тричі в теплій воді: 1-й при температурі 40 градусів; 2-й – 50 градусів; 3-й – 60 градусів

Ще маленький секрет, щоб вийшла розсипчаста пшоняна каша, потрібно дотримуватися певних пропорцій: 1 склянка пшона на 2 – 2,5 склянки води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду.

Новое на сайте

  • Статті

5 речей, які ти не знала про історію жіночих кедів

За своє століття існування кеди перетворилися із суто функціонального спортивного взуття на культурний феномен, що…

21/05/2025 13:57
  • Новини

Примусове вилучення пенсій: які нові норми заклали в держбюджет

У кого з пенсіонерів можуть примусово вилучити пенсійні виплати і з чим це пов'язано.

21/05/2025 13:22
  • Новини

З 1 червня в банках України вводять нові ліміти: які зміни приготували для українців

Для власників банківських карток багатьох українських банків з літа діятимуть нові правила. Які саме обмеження…

21/05/2025 12:10
  • Новини

Стартував новий етап грошової допомоги від Норвезької ради: як отримати до 54 тисяч гривень

Частина українців можуть отримати грошову допомогу від міжнародного фонду в межах нового етапу програми фінансової…

21/05/2025 11:25
  • Новини

Плату за газ частині українців не зарахують: заява Газмереж

Комунальники зробили важливу заяву, що торкнеться частини українців. Плату за газ у травні можуть не…

21/05/2025 10:05
  • Новини

Карітас видає продуктові набори пенсіонерам: куди звертатися

Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.

21/05/2025 08:48