Вся справа в тому, що завдяки вмісту жирів, пшоно має гіркуватий присмак. Тому перед варінням його обов’язково потрібно обдати окропом.
Пшоно заливають окропом, зливають воду і тільки після цього варять.
Також позбавитися гіркоти допоможе проста вода. Крупу потрібно залити водою, щоб її покривала і залишити на 30 хвилин, потім поміняти воду і можна варити.
Або ж промити пшоно тричі в теплій воді: 1-й при температурі 40 градусів; 2-й – 50 градусів; 3-й – 60 градусів
Ще маленький секрет, щоб вийшла розсипчаста пшоняна каша, потрібно дотримуватися певних пропорцій: 1 склянка пшона на 2 – 2,5 склянки води.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду.
За своє століття існування кеди перетворилися із суто функціонального спортивного взуття на культурний феномен, що…
У кого з пенсіонерів можуть примусово вилучити пенсійні виплати і з чим це пов'язано.
Для власників банківських карток багатьох українських банків з літа діятимуть нові правила. Які саме обмеження…
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від міжнародного фонду в межах нового етапу програми фінансової…
Комунальники зробили важливу заяву, що торкнеться частини українців. Плату за газ у травні можуть не…
Частина пенсіонерів можуть отримати безкоштовні продукти харчування від відомого міжнародного фонду. Як це зробити.