Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду -...

Чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду – відповідь здивує багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь припускаються помилки при приготуванні гречки, через яку каша виходить несмачною.

І це, перш за все, залежить від того, яку воду при варінні потрібно закидати крупу.

Якщо ви хочете, щоб гречка вийшла і смачною, і розсипчастою – не висипайте її в каструлю з холодною водою.

Звісно, варити гречку у холодній воді можна, але не зовсім правильно, вважають досвідчені господині.

Якщо гречку кинути в холодну воду, то ядра гречки розкисають і каша виходить в’язкою. І навпаки – якщо гречку закинути в окріп, вона не розкисає, а гречана каша виходить розсипчастою.

Якщо ви хочете, щоб ваша каша вийшла розсипчастою, то крупу у воду радять додавати після того, як вона закипить. Після цього температуру потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою – щоб крупа не вирувала.

А ось попередньо замочувати крупу потрібно в холодній воді. Така гречка звариться набагато швидше. Але засипати її потім таки краще в окріп.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні додавати в рис оцет.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні