Під шпротами може ховатися звичайна тюлька, салака та інша дрібна риба. Цей продукт є поєднанням термічної обробки і обробки його деревним димом. Шпроти можуть містити бензапірен, один з найнебезпечніших канцерогенів, які можуть накопичуватися в організмі. Крім того, вони ще дуже калорійні: 363 ккал на 100 грамів, жир – 32,4, а білки – 17,4.
Лікарі радять уникати цієї риби, так як вона ще дуже солона. А надлишок може викликати не тільки підвищення тиску, але навіть привести до гіпертонічного кризу, інсульту або інфаркту.
Не їжте продукти, що містять цукор, спеції, оцет, вино. Тому, якщо доводиться вибирати між маринованими і солоними стравами, останні будуть кращими для організму.
У них міститься багато барвників і цукру, тому краще замінити їх фруктовим напоєм, компотом або пряним чаєм.
Майонез містить багато шкідливих речовин, які негативно впливають на наше здоров’я. Тому лікарі рекомендують зменшити кількість страв на столі, пов’язаних з майонезом, наприклад, «Шуба», «Олів’є», «Мімоза» та інші.
Щоб не скаржитися на проблеми зі шлунком і зубний біль, необхідно замінити ці транс-жири і цукор фруктами, адже вітамінний заряд точно ніколи не зашкодить.
Читайте також:
Джерело: meta.ua
В Україні триває прийом заявок на отримання грошової допомоги в межах програми "Зимова підтримка". Розповідаємо,…
Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…
Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…