Якщо ви точно не знаєте, з чого був зроблений товар, його якість можна перевірити в домашніх умовах.
Натуральність ковбаси можна перевірити за допомогою йоду. Ця речовина підкаже, чи є у продукті крохмаль. Потрібно нанести на варену ковбасу чи сосиски кілька крапель йоду та почекати хвилин зо дві. Якщо після нанесення йоду ковбасні вироби стали коричневими – отже, крохмалю в них немає. Якщо посиніли – це поганий знак, що свідчить про наявність великої кількості крохмалю.
Також якість ковбаси можна перевірити горілкою. Цей спосіб годиться для копченої ковбаси. Перш ніж перевіряти якість, прочитайте про її склад. Важливо, щоб у ній не було приправ, що забарвлюють, наприклад, паприки і червоного перцю. Якщо ви переконалися, що туди не додавали ці спеції, можна приступати до експерименту. Для цього вам будуть потрібні склянка та горілка.
Щоб перевірити, чи виробник додавав барвник у ковбасу, аби надати їй товарного вигляду, опустіть шматочок ковбаси в горілку. Зачекайте п’ять хвилин і витягніть ковбасу, а потім перемішайте розчин. Якщо він забарвився в червоний, рожевий або помаранчевий колір, отже, до ковбаси додавали барвник і вона ненатуральна.
Читайте також:
Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…
Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…
Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…
Держава виплатить компенсацію сім'ям деяких регіонів на покупку твердого палива. Гроші надійдуть у вересні-жовтні, і…
В Україні діє мало відома, але важлива соціальна програма, яка дозволяє окремим категоріям пенсіонерів взагалі…