Для того щоб смакувати корисними напоями протягом тривалого часу, важливо не тільки заготувати сухофрукти, але й знати, як їх зберігати.
Краще сухофрукти зберігаються при нормальній температурі близько плюс 10 градусів. Тоді комахи-шкідники не розмножуються і не з’являється гниль. Розклавши сухофрукти по бавовняних мішечках, можна сміливо підвішувати їх у темному місці прохолодної кімнати або комори.
Якщо забезпечити такі умови для зберігання сухофруктів неможливо, їх слід тримати в кухонній шафі у щільно закриваних скляних або жерстяних банках.
Поруч бажано поставити сільничку. Сіль вбирає вологу, тому можна буде не турбуватися про захист запасів від гнилі та плісняви.
Найважливіше – тара із сухофруктами не мусить мати отворів та щілин, через які швидко проникають шкідники. Якщо запаси сухих фруктів вже заражені комахами, треба прожарити сухофрукти в духовці або виставити на сильний мороз.
Переважна більшість комах гине при нормальній температурі вище плюс 60 градусів і нижче мінус 20 градусів. А от у разі, коли комахи окупували запаси, з ними доведеться попрощатися. Інакше шкідники переселяться в інші харчові продукти, особливо крупи.
Читайте також:
Форшмак – класика одеської кухні, яку неможливо сплутати ні з чим. Ділимось перевіреним рецептом, що…
У День сільських жінок розповідаємо, які переваги передбачені для жительок села. Частина з них може…
Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.
Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…
Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.
Сучасні системи очищення води - невіддільна частина комфортного життя в будинку і на виробництві. Однак…