Погіршує ситуацію і відсутність професійних сховищ, тому дешевше картоплю привезти з-за кордону, розповів директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига.
– Де дешевше – звідти й везуть. У міжсезоння всі хочуть їсти нормальну картоплю. А у нас практично вся вирощена у присадибному господарстві, немає нормальних професійних сховищ. От і купуємо в Азербайджані, Єгипті, Алжирі, Ізраїлі. Слід зазначити, що чорнозем – це не найкращий ґрунт для картоплі. Ось пройшов дощ, а потім довго нема вологи – і все. Картопля немов у броні, не росте. Тож краще піщані ґрунти, – наголосив учений.
Також Микола Фурдига розповів, що купувати миту картоплю, яку часто продають у супермаркетах можна, адже на якість бульб це не впливає.
– У цьому жодного негативу немає – це не фрукти, які після миття можуть почати псуватися. Тим паче є не тільки мокре миття, а й сухе – спеціальними щітками обробляють. Просто покращується зовнішній вигляд, щоб краще продавалася. А якщо в супермаркетах продають картоплю з налиплими грудками землі – це просто для економії, – застеріг фахівець.
Читайте також:
Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…
Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…
У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.
Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…
Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?