Погіршує ситуацію і відсутність професійних сховищ, тому дешевше картоплю привезти з-за кордону, розповів директор Інституту картоплярства, кандидат сільськогосподарських наук Микола Фурдига.
– Де дешевше – звідти й везуть. У міжсезоння всі хочуть їсти нормальну картоплю. А у нас практично вся вирощена у присадибному господарстві, немає нормальних професійних сховищ. От і купуємо в Азербайджані, Єгипті, Алжирі, Ізраїлі. Слід зазначити, що чорнозем – це не найкращий ґрунт для картоплі. Ось пройшов дощ, а потім довго нема вологи – і все. Картопля немов у броні, не росте. Тож краще піщані ґрунти, – наголосив учений.
Також Микола Фурдига розповів, що купувати миту картоплю, яку часто продають у супермаркетах можна, адже на якість бульб це не впливає.
– У цьому жодного негативу немає – це не фрукти, які після миття можуть почати псуватися. Тим паче є не тільки мокре миття, а й сухе – спеціальними щітками обробляють. Просто покращується зовнішній вигляд, щоб краще продавалася. А якщо в супермаркетах продають картоплю з налиплими грудками землі – це просто для економії, – застеріг фахівець.
Читайте також:
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?