Дослідження вчених показало, що щоденне надмірне вживання білого хліба та інших хлібобулочних та макаронних виробів з білої муки підвищує ризик розвитку небезпечних патологій серця, включаючи інфаркти.
“У людей, які споживають понад 350 грамів продуктів із білого борошна на день, ризик передчасної смерті від наслідків серцевих захворювань на 27% вищий, ніж у тих, хто з’їдає менше 50 грамів таких продуктів”, – зазначили вчені.
У дослідженнях взяли участь 150 тисяч добровольців із 21 країни.
Фахівці оцінили їхні харчові звички та стан здоров’я за 9,5 року. Виявилося, що чим більше людина вживала продуктів з білого борошна, тим вищі були його показники кров’яного тиску.
У хлібі, тісті для піци, булочках, млинцях немає поживних і багатих на клітковину зернових компонентів. Таким чином, білий хліб та інші подібні продукти дають організму лише пусті калорії.
А це сприяє підвищенню рівня цукру в крові, що провокує порушення кровопостачання, негативний вплив на стан судинних тканин та підвищує ризик розвитку атеросклерозу.
Читайте також:
Дізнайтесь, як застосовувати гірчицю проти слимаків, попелиці, плодожерки та інших шкідників. Натуральний рецепт для безпечної…
Хочете легку, корисну й ароматну закуску без зайвих зусиль? Спробуйте запечений буряк у медово-часниковому маринаді…
Дитячі електроквадроцикли – справжній транспорт для юних водіїв, який дарує малюкам незабутні емоції та розвиває…
Громадяни України можуть звернутися за одноразовою матеріальною допомогою. Програма діє в межах соціального захисту населення…
У 2025 році без витягу з реєстру неможливо довести право на квартиру чи земельну ділянку.…
Держава запустила чергову фінансову ініціативу. Громадяни з певною датою народження можуть отримати майже тисячу гривень,…