Сім’я Савчуків вирощує шиїтаке, ерінгі, джи-зонг, піопіні – в цілому близько десятка видів екзотичних грибів. Ідея створити таку ферму у подружжя виникла ще вісім років тому. Тоді вони не змогли знайти в Україні шиїтаке, тому вирішили виростити східні гриби своїми силами.
Для вирощування екзотичних грибів потрібні стерильні умови. Спочатку міцелій грибів засівають в субстратні блоки з тирси, висівок і кукурудзяної крупи. Це роблять у спеціальній інокуляційній кімнаті. Більше для росту грибів нічого додавати не потрібно.
– Перший урожай було навіть кілька страшно пробувати. Ми з чоловіком подивилися один на одного, посолити гриби і з’їли сирими. Про всяк випадок запили шиїтаке горілкою. Гриби були цілком смачними, – розповіла в ефірі програми «Ранок з Інтером» власниця ферми Лора Савчук.
Читайте також:
Коли ми думаємо про благоустрій простору - двору, площі, вхідної групи або тераси, - зазвичай…
Нічні опади і м'який день. Синоптики опублікували прогноз на п'ятницю.
Вчені попереджають про коливання магнітного поля. Як зміниться самопочуття метеозалежних людей і чи будуть проблеми…
У Мінсоцполітики розповіли, як йдуть виплати у межах програми “Зимова допомога”, та скільки заявок вже…
Що насправді означають написи «Без цукру» та «знежирений»? Чи можна ці маркування вважати чесними?
Коли немає електрики або просто не хочеться вмикати духовку, на виручку приходять прості страви, які…