Ознакою того, що чай не можна пити, є тонка оксидна плівка на його поверхні (утворюється наліт на чашці). Вона виникає в результаті окислення органічних речовин, що містяться в чаї. До них належать білкові молекули, залізо, магній, кальцій, азотисті основи (теофілін, кофеїн, гуанін), шкідливі для шлунково-кишкового тракту, а також для печінки.
Тож холодний чорний чай лише шкодить організму. Його краще пити теплим через 10-15 хвилин після заварювання.
Холодними можна вживати зелений чай, напої з каркаде та різних трав. Однак якщо з моменту заварювання минуло кілька годин або ще гірше – днів, то такий напій стає дуже токсичним і може навіть спричинити справжнє отруєння. До речі, це постулат національних кухонь традиційних чаївників – китайців та японців.
Читайте також:
Яка буде синоптична ситуація в країні?
Що обіцяють нам астрофізики на вівторок?
Гарні дерева біля будинку – це не завжди благо. Деякі з них можуть зруйнувати фундамент,…
У Німеччині планують посилити правила отримання допомоги з безробіття Bürgergeld. Новий законопроект уже на підході…
Жовтень щедрий на дари природи, які відмінно підійдуть для банок. Від капусти до гарбуза ділимося…
ЄС перейшов на цифрову фіксацію перетину кордону. Зміни діють. Українцям, які планують поїздки до Європи,…