Новини

Медики розповіли, який чай небезпечний для здоров’я

Ознакою того, що чай не можна пити, є тонка оксидна плівка на його поверхні (утворюється наліт на чашці). Вона виникає в результаті окислення органічних речовин, що містяться в чаї. До них належать білкові молекули, залізо, магній, кальцій, азотисті основи (теофілін, кофеїн, гуанін), шкідливі для шлунково-кишкового тракту, а також для печінки.

Тож холодний чорний чай лише шкодить організму. Його краще пити теплим через 10-15 хвилин після заварювання.

Холодними можна вживати зелений чай, напої з каркаде та різних трав. Однак якщо з моменту заварювання минуло кілька годин або ще гірше – днів, то такий напій стає дуже токсичним і може навіть спричинити справжнє отруєння. До речі, це постулат національних кухонь традиційних чаївників – китайців та японців.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 14 жовтня

Яка буде синоптична ситуація в країні?

13/10/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 14 жовтня 2025 року

  Що обіцяють нам астрофізики на вівторок?

13/10/2025 23:37
  • Новини

Небезпечні сусіди: дерева, які можуть зашкодити вашому будинку

Гарні дерева біля будинку – це не завжди благо. Деякі з них можуть зруйнувати фундамент,…

13/10/2025 23:11
  • Новини

У Німеччині готують серйозні зміни для українських біженців: кого торкнеться

У Німеччині планують посилити правила отримання допомоги з безробіття Bürgergeld. Новий законопроект уже на підході…

13/10/2025 22:31
  • Новини

Що консервувати у жовтні: 10+ ідей для вигідних заготовок

Жовтень щедрий на дари природи, які відмінно підійдуть для банок. Від капусти до гарбуза ділимося…

13/10/2025 20:59
  • Новини

Нові правила в’їзду до Європи: що чекає на українців на кордоні з ЄС після 12 жовтня

ЄС перейшов на цифрову фіксацію перетину кордону. Зміни діють. Українцям, які планують поїздки до Європи,…

13/10/2025 20:04