Ознакою того, що чай не можна пити, є тонка оксидна плівка на його поверхні (утворюється наліт на чашці). Вона виникає в результаті окислення органічних речовин, що містяться в чаї. До них належать білкові молекули, залізо, магній, кальцій, азотисті основи (теофілін, кофеїн, гуанін), шкідливі для шлунково-кишкового тракту, а також для печінки.
Тож холодний чорний чай лише шкодить організму. Його краще пити теплим через 10-15 хвилин після заварювання.
Холодними можна вживати зелений чай, напої з каркаде та різних трав. Однак якщо з моменту заварювання минуло кілька годин або ще гірше – днів, то такий напій стає дуже токсичним і може навіть спричинити справжнє отруєння. До речі, це постулат національних кухонь традиційних чаївників – китайців та японців.
Читайте також:
Погода 28 серпня залежатиме від антициклону Mareike та несе суху та сонячну погоду. Вітер перейде…
Щоб краще почуватися у дні магнітних бур чи напередодні, потрібно більше відпочивати та уникати стресу.
Шахраї навчилися маскуватися під співробітників банків. Особливо часто аферисти полюють за пенсіонерами та одержувачами зарплат.…
Гороскоп здоров'я на вересень попереджає: від дихання до тиску, від сну до травлення — кожна…
Завдяки розумному підходу та використанню правильних інструментів, мандрівники з України можуть з легкістю планувати поїздки…
З 2026 року українці отримуватимуть лише один вид соціальної допомоги, розрахованої за новими правилами. Міністерство…