П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано 4 незвичайні ознаки високого цукру в крові

Названо 4 незвичайні ознаки високого цукру в крові

Этот материал также доступен на русском языке
Рання діагностика діабету другого типу допоможе уникнути багатьох проблем зі здоров'ям. Національна служба охорони здоров'я Великої Британії перелічила не дуже відомі ознаки надто високого рівня цукру в крові.

Темні ділянки шкіри

Високий цукор у крові може призвести до потемніння ділянок шкіри, цей стан називається чорним акантозом. Це відбувається через високий рівень інсуліну в крові, що змушує клітини шкіри розмножуватися швидше.

Ці темні плями найчастіше з’являються на шиї, у пахвах і паху, а потемніла шкіра також може здаватися м’якшою на дотик.

Сверблячка

Діабет може викликати пошкодження нервів, особливо рук і ніг, викликаючи поколювання та свербіння. Високий рівень цукру в крові протягом тривалого часу може спричинити пошкодження кровоносних судин. В результаті може порушитися кровообіг у кінцівках, що призведе до сухості шкіри та свербежу.

Дріжджові інфекції

Дріжджі живляться цукром, тому, якщо у вас надзвичайно високий рівень цукру в крові, у вас може бути більше шансів захворіти на дріжджову інфекцію.

Високий рівень цукру в крові також ускладнює переміщення білих кров’яних тілець у вашому тілі, а це означає, що ваша імунна система не так швидко бореться з інфекціями.

Дратівливість

Іноді низький рівень цукру в крові може викликати у вас дратівливість або відчуття голоду, але високий рівень цукру в крові може викликати у вас почуття напруги.

Рівень цукру безпосередньо впливає на настрій – якщо він швидко підвищується та знижується, ваш настрій може бути особливо нестабільним.

Читайте також:

Джерело: medikforum

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні