Зробіть на баклажанах кілька проколів зубочисткою або ножем. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом, або на ґрати. Запікайте при температурі 190 градусів 40–50 хвилин, довше чи не так довго залежно від розміру. Потім відріжте плодоніжки, зробіть поздовжні надрізи і злегка розкрийте баклажани. Викладіть овочі розрізом донизу в друшляк, придавіть вантажем і повністю остудіть. Баклажани можна покласти в пакети або контейнери або обгорнути кожен харчовою плівкою. Попередньо підморожувати їх не потрібно.
Якщо заморозити смажені баклажани в морозилці, нарізавши їх кубиками, потім їх можна буде використовувати для приготування соте, знизивши кількість олії, що використовується у страві. Втім, і посмажені кружальцями стануть у пригоді, — можна буде готувати овочеві канапе.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Що робити з дрібною та некондиційною картоплею? Багато городників просто викидають її, але є способи,…
Здивуйте своїх рідних та гостей оригінальним рецептом улюбленого торта. З какао він вийде ще смачнішим…
Влітку українські поля залишилися без зрошення та вологи. Наслідки цього вдарять по кишенях українців уже…
В Україні стало майже на 90 тисяч пенсіонерів менше. У Пенсійному фонді України розповіли, в…