П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо незвичайний борщ із галушками

Готуємо незвичайний борщ із галушками

Этот материал также доступен на русском языке
Читачка газети "На пенсії" Ганна Швець із Донецької області поділилася рецептом незвичайного борщу, який точно стане улюбленою стравою багатьох. Скуштуйте і переконайтеся!

ДЛЯ БОРЩУ нам будуть потрібні:

Вода – 3 л, квасоля (замочена) – 0,5 склянки, частина свинячої голови (біля вуха) – 300 г, копчене куряче крило – 1 шт., картопля – 4 шт., буряк солодкий – 1 шт., столовий буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибуля – 2 шт., часник – 2 зубчики, борошно (смажене) – столова ложка, капуста – 300-400 г, сало та топлений жир – 2 столові ложки, морс домашній – 500 г , лавровий лист, кріп, сіль та лимонна кислота – за смаком.

ДЛЯ ГАЛУШОК

Якщо готувати їх окремо: сироватка – 0,5 склянки, борошно – за смаком, сода – 0,5 чайної ложки, сіль – за смаком.

Якщо готувати разом із борщем: вода – 0,5 склянки, яйце – 1 шт., сіль – за смаком.

У каструлю з водою покласти м’ясо та квасолю, один очищений цілий буряк і моркву, одну нарізану цибулину і подрібнений зубчик часнику. Варити до готовності.

Готові моркву та буряк вийняти наприкінці варіння, натерти на тертці та повернути у борщ. Дрібно нарізати та помістити в каструлю картоплю.

На олії обсмажити решту нарізаної цибулі, з однією столовою ложкою борошна, натертий свіжий буряк і моркву, все залити морсом. Потім все вилити у каструлю.

Покласти нашатковану капусту, лавровий лис, рубаний кріп та другий подрібнений зубчик часнику. Якщо кислоти замало, додати лимонну кислоту. Проварити борщ так, щоб капуста не розварилася.

Щоб приготувати галушки окремо, треба замісити тісто некруте, зробити ковбаску, нарізати шматочками і зварити в кипучій воді. Далі скласти в миску і заправити смаженою на олії цибулею. Під час подавання покласти в тарілку з борщем.

Можна відварити галушки і одразу в борщі. Для цього потрібно знову замісити некруте тісто, скотити його ковбаскою і відварити разом із борщем до готовності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку із квашеної капусти

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні