Вчені досліджували групу, що складалася з 800 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті.
Виявилося, що люди, які регулярно вживають сир, мають нижчий тиск, а також на 40 відсотків менше схильні до ризику щодо серцево-судинних захворювань.
До складу сиру входять такі важливі для організму амінокислоти, як холін і метіонін. Метіонін відповідає за транспортування поліненасичених жирних кислот через мембрану мітохондрій і життєво необхідний для здійснення метаболічних процесів у головному мозку. Холін відіграє роль захисника головного мозку від дегенеративних процесів.
Крім цього, сир містить солі кальцію та фосфору, забезпечуючи вчасне виведення рідини з організму і знижуючи тим самим навантаження на серце і нирки.
Вчені порадили всім вживати по 40-80 грамів жирного кисломолочного сиру щодня.
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…
Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…
Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.
Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?