Вчені досліджували групу, що складалася з 800 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті.
Виявилося, що люди, які регулярно вживають сир, мають нижчий тиск, а також на 40 відсотків менше схильні до ризику щодо серцево-судинних захворювань.
До складу сиру входять такі важливі для організму амінокислоти, як холін і метіонін. Метіонін відповідає за транспортування поліненасичених жирних кислот через мембрану мітохондрій і життєво необхідний для здійснення метаболічних процесів у головному мозку. Холін відіграє роль захисника головного мозку від дегенеративних процесів.
Крім цього, сир містить солі кальцію та фосфору, забезпечуючи вчасне виведення рідини з організму і знижуючи тим самим навантаження на серце і нирки.
Вчені порадили всім вживати по 40-80 грамів жирного кисломолочного сиру щодня.
Незважаючи на формальне підвищення пенсій у 2026 році, українські пенсіонери не відчують реального зростання доходів.…
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до 2013 року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…