П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики розповіли, які хвороби лікує гарбуз

Медики розповіли, які хвороби лікує гарбуз

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь - це пора смачною гарбуза. З нього варять каші, його запікають, тушкують, смажать. Але сьогодні поговоримо про хвороби, яких він допомагає позбутися.

Найцінніше в гарбузі – це його м’якоть. У гарбузі є вітаміни Е, А, С, D, і B, а також магній, калій, залізо, кальцій і клітковина.

При діабеті й атеросклерозі

М’якоть гарбуза давно застосовують при лікуванні атеросклерозу, діабету, жовчнокам’яної хвороби. Так, наприклад, при порушенні роботи нирок і при набряках лікарі прописують сік зі свіжої м’якоті гарбуза, а все тому що вона має чудові сечогінні властивості. Сирий гарбуз – справжня паличка-виручалочка при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при підвищеній кислотності.

Гарбуз проти зайвої ваги

Якщо ви хочете скинути кілька зайвих кілограмів, просто додайте до свого меню гарбуз. Елементи, що містяться в цьому дієтичному овочі, прискорюють обмін речовин і виводять з організму «поганий» холестерин, спалюючи жирові клітини. Гарбуз допомагає зберегти еластичність і пружність шкіри, тому його м’якоть можна сміливо наносити у вигляді масок на обличчя.

Для профілактики грипу

Свіжовичавлений гарбузовий сік рекомендують вживати для профілактики грипу та застудних захворювань взимку. Корисним є і гарбузове насіння. Виявляється, в насінні гарбуза міститься багато рослинних олій, цинку та білків, тому його прописують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при захворюваннях печінки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні