Селекційна робота тривала кілька років, в результаті чого отримали сорт, який має найбільшу здатність переносити морози.
За словами Джона Бамберга, керівника проекту та генетика відділу дослідження овочевих культур ARS у Медисоні, штат Вісконсин, перед остаточним добором сорти пройшли ретельне тестування, щоб визначити їхню стійкість до холоду.
Команда використовувала комбінацію природного морозу, модифіковану побутову морозильну камеру, яка імітувала природний мороз протягом ночі, і точний лабораторний тест, щоб визначити, наскільки пошкоджені клітинні мембрани.
– Як і в усіх видах картоплі, потрібні були роки випробувань і добору серед тисяч екземплярів, щоб вибрати один, гідний бути новим сортом, – сказав Джон Бамберг.
Перуанські дослідники-партнери вирощували картоплю в кількох регіонах протягом кількох сезонів і оцінювали реакцію виробників і споживачів. У підсумку гібриди показали хорошу врожайність, високу морозостійкість і чудове сприйняття фермерами та споживачами.
Джерело: Аgro-center
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до 2013 року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.