Не варто поєднувати в одній страві яйця і рибу. Овідин, що міститься в курячому яйці, здатний нейтралізувати вітамін В7, на який багаті жирні сорти риби.
Деякі білкові продукти несумісні один з одним. Це стосується молока і яєць. Молоко бажано вживати окремо від будь-якої іншої їжі, щоб цінні речовини, що містяться в ньому, засвоїлися організмом повністю.
Організму набагато легше впоратися з одним тваринам білком за раз. Це означає, що змішувати яйця з шинкою, м’ясом і сиром небажано. Ситний сніданок «подарує» тяжкість у шлунку на цілий день.
Яблука, груші, виноград, сливи не радять їсти після білкових продуктів, зокрема і яєць.
Яйця і жири – цілком прийнятне поєднання, особливо якщо це жири тваринного походження. Але зважте, що жири мають властивість уповільнювати травлення. Краще якомога рідше їсти вершкове масло, вершки і майонез разом з яйцями. І додавайте зелень та овочі, щоб нейтралізувати дію жирів.
Їжте яйця з броколі, зеленню, овочами, які не містять крохмалю. Нехай улюблені страви приносять користь, а не дискомфорт у шлунку та зайві кілограми.
Читайте також:
В Україні стрімко зростає кількість водіїв, які втрачають право керувати авто. МВС публікує тривожну статистику.
У головній компанії-газопостачальнику країни зробили важливу заяву для побутових споживачів. Що треба знати.
Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.
Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.