Це ліниві булочки з сиром та яблуками.
Читайте також: Аромат цієї здоби знайомий з дитинства: печемо пишні, повітряні булочки «по дев’ять копійок»
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- три яблука середніх розмірів;
- 100 г цукрового піску;
- столова ложка цукрової пудри;
- 300 г пшеничного борошна;
- пакетик ванільного цукру або ваніліну;
- пакетик розпушувача тіста;
- 1 яйце;
- 100 мл олії;
- столова ложка лимонного соку;
- щіпка солі.
Приготування:
- Перше, що нам потрібно зробити – це почистити яблука від шкірки та серцевини. Наріжте м’якоть яблук невеликими кубиками та збризкайте їх соком лимона. За бажанням також можна приправити яблука корицею, вона додасть випічці пряної нотки.
- Яблука відкладемо убік і займемося приготуванням тіста. Змішайте разом сир, яйце, олію та цукор (звичайний та ванільний), посоліть і збийте цю суміш міксером.
- Борошно змішайте з розпушувачем. Найкраще просіяти їх через дрібне сито, завдяки чому випічка вийде повітрянішою. Невеликими порціями додавайте борошно у сирну масу до того моменту, поки у вас не вийде густе липке тісто.
- Настав час додати в тісто нарізані яблука. Добре розмішайте масу, щоб фрукти рівномірно розподілилися.
- Поділіть тісто на вісім-десять частин, з кожної сформуйте невелику кульку. Найлегше формувати їх на присипаній борошном поверхні.
- Викладаємо наші кульки на деко, змащене маслом або застелене пекарським пергаментом, і ставимо в розігріту перед цим до 180 градусів духовку.
- Випікаємо 25-30 хвилин. Злегка остудіть булочки та прикрасьте їх цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: