Четвер, 21 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДорогі ароматні сіль та олію із запахом лимона можна легко приготувати вдома

Дорогі ароматні сіль та олію із запахом лимона можна легко приготувати вдома

Этот материал также доступен на русском языке
Давно відомо, що це цитрусові є багатим джерелом рослинних сполук з антиоксидантними властивостями. Апельсини, грейпфрути, лимони містять велику кількість вітаміну С і флавоноїдів.

Серед цитрусових особливо вирізняється лимон. Лимони дуже корисні для здоров’я і при цьому доступні за ціною. Вітамін С, що міститься в них, захищає організм від вірусів і застуди.

Про властивості лимона ми розповідали нещодавно – Чудеса на кухні: як використовувати лимон у кулінарії. Але це ще не все.

Як зробити цитрусову сіль?

Змішайте цедру лимона з рівною кількістю крупної морської солі та використовуйте суміш для приправлення овочів, макаронів, рису, різотто, супу тощо.

Зберігайте приправу в банці.

Готуємо ароматну олію

  • Візьміть склянку оливкової або соняшникової олії (за смаком) та один великий лимон.
  • Акуратно зніміть цедру з цитрусу, уникаючи білої частини, яка може надати гіркоти. Цедру наріжте на дрібні шматочки для кращого розкриття аромату.
  • В невеликій каструлі або сотейнику на повільному вогні нагрійте олію до теплого стану (не доводьте до кипіння). Температура має бути близько 50–60 градусів — цього достатньо, щоб цедра поступово віддала свій аромат олії.
  • Засипте підготовлену цедру в теплу олію і прогрійте на мінімальному вогні 10–15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього зняти з вогню і залишити настоюватися до повного охолодження.
  • Потім процідить олію через дрібне сито або марлю.
  • Перелийте ароматизовану олію в чисту суху баночку або пляшку.
  • Зберігайте цитрусову олію в холодильнику або прохолодному темному місці впродовж одного місяця.

Цитрусова олія підходить для заправки салатів, маринадів, пасти та риби, а також для додання легкої цитрусової нотки різним соусам.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні