Дорогі ароматні сіль та олію із запахом лимона можна легко приготувати вдома

Этот материал также доступен на русском языке

лимонное масло
Давно відомо, що це цитрусові є багатим джерелом рослинних сполук з антиоксидантними властивостями. Апельсини, грейпфрути, лимони містять велику кількість вітаміну С і флавоноїдів.

Серед цитрусових особливо вирізняється лимон. Лимони дуже корисні для здоров’я і при цьому доступні за ціною. Вітамін С, що міститься в них, захищає організм від вірусів і застуди.

Про властивості лимона ми розповідали нещодавно – Чудеса на кухні: як використовувати лимон у кулінарії. Але це ще не все.

Як зробити цитрусову сіль?

Змішайте цедру лимона з рівною кількістю крупної морської солі та використовуйте суміш для приправлення овочів, макаронів, рису, різотто, супу тощо.

Зберігайте приправу в банці.

Готуємо ароматну олію

  • Візьміть склянку оливкової або соняшникової олії (за смаком) та один великий лимон.
  • Акуратно зніміть цедру з цитрусу, уникаючи білої частини, яка може надати гіркоти. Цедру наріжте на дрібні шматочки для кращого розкриття аромату.
  • В невеликій каструлі або сотейнику на повільному вогні нагрійте олію до теплого стану (не доводьте до кипіння). Температура має бути близько 50–60 градусів — цього достатньо, щоб цедра поступово віддала свій аромат олії.
  • Засипте підготовлену цедру в теплу олію і прогрійте на мінімальному вогні 10–15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього зняти з вогню і залишити настоюватися до повного охолодження.
  • Потім процідить олію через дрібне сито або марлю.
  • Перелийте ароматизовану олію в чисту суху баночку або пляшку.
  • Зберігайте цитрусову олію в холодильнику або прохолодному темному місці впродовж одного місяця.

Цитрусова олія підходить для заправки салатів, маринадів, пасти та риби, а також для додання легкої цитрусової нотки різним соусам.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?