Вівторок, 10 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудеса на кухні: як використовувати лимон у кулінарії

Чудеса на кухні: як використовувати лимон у кулінарії

Этот материал также доступен на русском языке
Взимку розпочинається справжній сезон цитрусових. Найвідоміший із них — лимон.

Лимон не лише допомагає зміцнити здоров’я, а й додає незвичайного смаку звичним блюдам.

Зробить рис ідеальним

Щоб рис завжди виходив розсипчастим, додайте в каструлю ложку лимонного соку після закипання води. Це допоможе зробити гарнір більш повітряним і привабливим на вигляд.

Збереже колір фруктів і салаті

У фруктовому салаті лимонний сік запобігає потемнінню, зберігаючи фрукти свіжими і привабливими. Додайте трохи соку для довшого збереження кольору.

Не дасть потемніти картоплі

Щоб картопля в дерунах не потемнішала, додайте трохи лимонного соку. Це допоможе зберегти світлий колір і привабливий вигляд.

Чудова заправка для овочевих салатів

Лимонний сік чудово освіжає овочеві салати. Змішайте його з оливковою олією, медом, діжонською гірчицею і дрібкою солі для легкої, пікантної заправки.

Додасть яскравого аромату випічці

Цедра лимона додає випічці яскравого аромату і легкої цитрусової нотки. Додавайте її в тісто для пирогів, кексів, печива або мафінів для більш насиченого смаку.

Підкреслить смак риби та курки

Лимонні дольки ідеально підходять для страв із риби, морепродуктів та курки, надаючи їм свіжого цитрусового смаку. Додавайте їх безпосередньо перед подачею їжі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні