До речі, у якості начинки можна вибрати не тільки капусту, а й картопля, м’ясо з рисом, відварену печінку з цибулею.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.
Інгредієнти:
- жирний сир – 300 г,
- вершкове масло — 300 г,
- борошно – 300 г,
- розпушувач — 1 чайна ложка,
- куряче яйце — для змащування,
- сіль — за смаком.
Для начинки:
- капуста — один невеликий качан,
- цибуля — 1 шт.,
- куряче яйце — 3 шт.,
- вершкове масло — 100 г,
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Потрібно розтопити масло на сковороді, потім помістити туди нарізану капусту та цибулю і обсмажити до готовності.
- Відварити курячі яйця, очистити від шкірки, дрібно нарізати.
- Поєднати інгредієнти, посолити та поперчити.
- Подрібнити сир за допомогою блендера в однорідну масу, додати розм’якшене масло, борошно, сіль і розпушувач, замісити тісто.
- Дати тісту відпочити 25-30 хвилин.
- Сформувати з тіста тонку ковбаску, нарізати на однакові шматочки. Кожен розкотити в тонкий коржик, викласти начинку і зліпити пиріжок.
- Викласти пиріжки на лист, застелений пергаментним папером.
- Змастити пиріжки зверху жовтком.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Такі пиріжки смачніші у теплому вигляді, але й охололі вони вам теж сподобаються.
Читайте також: