Овочева підлива
Корисна, дієтична та смачна універсальна овочева підлива підійде до будь-якого гарніру: до круп, картоплі, макаронів. Така підлива облагородить і м’ясні страви, додасть їм соковитості.
Робиться з найпростіших інгредієнтів – овочів з додаванням звичних спецій, і як загусник – борошно цільнозернове.
Інгредієнти
Морква – 1 штука, цибуля – 1 штука, помідор – 1 штука, перець болгарський – 1 штука, борошно – 1 столова ложка з гіркою, молоко – 1,5 склянки, зелень кропу або петрушки, перець чорний мелений і сіль – за смаком.
Приготування
- Дрібно нарізати цибулю, помідор і болгарський перець, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- Обсмажити цибулю на олії, потім додати моркву, помідори та болгарський перець.
- Смажити все разом 2-3 хвилини, потім накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
- Додати столову ложку борошна з гіркою, добре перемішати й обсмажувати 1-2 хвилини.
- Влити молока, додати рубану зелень, чорний перець і сіль за смаком.
- Довести підливу до кипіння і дати покипіти кілька хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: