Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк короткий денний сон після обіду може змінити стан здоров'я

Як короткий денний сон після обіду може змінити стан здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Дорослим рекомендується спати по 8 годин на добу. Однак безліч факторів, таких як щоденний стрес і тривожність, погіршують якість сну та ускладнюють процес засинання, не даючи можливості отримати необхідний відпочинок.

Раніше ми писали, як у домашніх умовах нормалізувати неприємні стани.

Відомий британський сомнолог і експерт з питань здоров’я Нік Літтлхейлз стверджує, що денний сон у проміжку між 13:00 та 15:00 є надзвичайно важливим для підтримки оптимального здоров’я.

Загальноприйнята норма для дорослої людини — близько 8 годин сну на добу, проте Літтлхейлз зазначає, що більшість людей сплять уночі лише близько 7 годин або навіть менше. Численні фактори, такі як щоденний стрес і тривожність, негативно впливають на якість сну, перешкоджаючи повноцінному відпочинку.

Щоб полегшити навантаження на організм, експерт рекомендує короткий денний сон.

«Короткий сон після обіду має багато переваг: покращує настрій, пам’ять, творчі здібності, допомагає відновленню, зміцнює імунітет та знижує ризик розвитку хвороб, таких як рак, Альцгеймер, серцеві захворювання та депресія», — зазначив Літтлхейлз.

За словами експерта, між 13:00 і 15:00 багато людей відчувають спад енергії. Замість того, щоб силувати себе працювати, краще дати організму короткий відпочинок. Сон тривалістю 10–30 хвилин у цей час покращує концентрацію, розумову активність і підвищує загальну продуктивність.

Однак експерт застерігає від занадто тривалого денного сну, оскільки це може завадити нічному засипанню.

Літтлхейлз також зазначив, що денний сон не обов’язково означає повноцінний відпочинок у ліжку. Основна мета — це відключення від роботи та рутини.

«Ви можете залишатися за робочим столом, але використати, наприклад, навушники, щоб на кілька хвилин відключитися від навколишнього середовища. У спорті це називається контрольованим періодом відновлення», — пояснив експерт.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні