Вівторок, 17 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайоригінальніша страва з винної ягоди - пиріг з виноградом та цибулею

Найоригінальніша страва з винної ягоди – пиріг з виноградом та цибулею

Этот материал также доступен на русском языке
Виноград - осіння ягода, саме восени він досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Соковиті, напоєні сонцем ягоди є основою безлічі кулінарних страв.

Пиріг з виноградом і цибулею

Інгредієнти

Тісто листкове – 450 грамів, виноград – 250 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, цибуля червона – 1 штука, масло вершкове – 1 столова ложка, вино біле сухе – 50 мілілітрів, сіль – щіпка, перець чорний – щіпка, сир твердий – 80 грамів, зелень – за смаком.

Приготування

  • Заздалегідь дістати листкове тісто і розморозити його.
  • Деко або форму застелити папером для випічки й акуратно перенести на нього пласт листкового тіста.
  • Зробити по периметру тіста надрізи гострим ножем, малюючи своєрідну рамку так, щоб не прорізати тісто наскрізь.
  • Почистити цибулини і нарізати їх тонкими кільцями.
  • Розігріти сковорідку і розтопити на ній вершкове масло.
  • Викласти цибулю, влити вино і додати сіль та перець.

Готувати, помішуючи, на середньому вогні 3-5 хвилин. За цей час вино повністю випарується, а цибуля стане карамельною.

  • Викласти цибулю на листкове тісто.
  • Далі натерти на крупній тертці твердий сир і посипати цибулю.
  • Виноград вимити, зняти з гілочок і розкласти зверху, притрусити це все зеленню.

Поставити пиріг у розігріту до 220 градусів духовку і випікати протягом 15 хвилин.

 Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні