Пиріг з виноградом і цибулею
Інгредієнти
Тісто листкове – 450 грамів, виноград – 250 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, цибуля червона – 1 штука, масло вершкове – 1 столова ложка, вино біле сухе – 50 мілілітрів, сіль – щіпка, перець чорний – щіпка, сир твердий – 80 грамів, зелень – за смаком.
Приготування
- Заздалегідь дістати листкове тісто і розморозити його.
- Деко або форму застелити папером для випічки й акуратно перенести на нього пласт листкового тіста.
- Зробити по периметру тіста надрізи гострим ножем, малюючи своєрідну рамку так, щоб не прорізати тісто наскрізь.
- Почистити цибулини і нарізати їх тонкими кільцями.
- Розігріти сковорідку і розтопити на ній вершкове масло.
- Викласти цибулю, влити вино і додати сіль та перець.
Готувати, помішуючи, на середньому вогні 3-5 хвилин. За цей час вино повністю випарується, а цибуля стане карамельною.
- Викласти цибулю на листкове тісто.
- Далі натерти на крупній тертці твердий сир і посипати цибулю.
- Виноград вимити, зняти з гілочок і розкласти зверху, притрусити це все зеленню.
Поставити пиріг у розігріту до 220 градусів духовку і випікати протягом 15 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини: