Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯким способом засолити виноградне листя?

Яким способом засолити виноградне листя?

Этот материал также доступен на русском языке
Найсмачніші, оригінальні голубці у виноградному листі відмінно підійдуть на друге для всієї родини! Їх називають по-різному: голубці, долми, сармі, але смак їх сподобається практично всім з першого разу.

Можна подавати їх із гарнірами, соусами, салатами і саме по собі. Це чудова смачна страва, яка відмінно підходить для подачі на святковий стіл.

Щоб приготувати голубці з виноградного листя не лише навесні, а й у будь-яку пору року, їх можна засолити. Для цього підходить тільки молоде виноградне листя, тому заготовляти його потрібно навесні.

  1.  Листя винограду промиваємо, складаємо у стопки по 10 штук, скручуємо і заповнюємо ними скляну банку.
  2.  Звичайну воду кип’ятимо, заливаємо листя і тримаємо так 5 хвилин. Потім повторюємо дію.
  3.  Готуємо розсіл – 3 столові ложки великої солі на літр окропу. І втретє заливаємо листя цим розсолом. Закочуємо залізними кришками.

Чекаємо не менше 1,5 місяця, після чого вже можна буде використовувати листя для приготування долми. Попереднє вимочування заготовленого виноградного листя не потрібне.

Порада

Якщо не відкривається банка з кришкою, що загвинчується, помістіть її догори дном у каструлю з гарячою водою. Зачекайте кілька хвилин, вийміть її, протріть. Вона легко відкриється.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні