Біляші на кефірі виходять повітряними, м’якими та дуже смачними.
Раніше ми розповідали, як приготувати біляші на дріжджовому тесті.
Інгредієнти:
- 300-400 г борошна;
- 1 склянка кефіру;
- 1 ч. ложка соди;
- 1 куряче яйце;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка цукру;
- 8 ст. ложок олії;
- 300 г фаршу;
- 2 цибулі;
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- В окремому посуді з’єднайте кефір та соду, перемішайте.
- В глибоку миску вбийте яйце, додайте цукор і сіль, збийте все віночком або вилкою.
- В отриману рідину влийте суміш кефіру і соди, всипте борошно. Замісіть еластичне тісто. На останньому етапі введіть 2 столові ложки олії. І ретельно вимісіть.
- Накрийте тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
- У цей час займіться фаршем. Якщо у вас м’ясо, то подрібніть його в блендері або м’ясорубкою.
- Цибулю також потрібно пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. Деякі господині нарізають його дрібними шматочками.
- Додайте цибулю у фарш, посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Тісто розділіть на 10 однакових шматочків, розкачайте їх і на середину викладіть начинку, сформуйте круглі біляші.
- Розігрійте сковороду з достатньою кількістю рослинної олії та обсмажуйте біляші з двох сторін до рум’яної скоринки – по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Щоб позбутися зайвого жиру, біляші можна після смаження викласти на серветки або паперові рушники.