Четвер, 7 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше ви ще не їли: найкращий рецепт соковитих біляшів – обов'язково спробуйте

Смачніше ви ще не їли: найкращий рецепт соковитих біляшів – обов’язково спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Біляші за цим рецептом виходять не просто смачними, а дивовижно смачними. Тісто – повітряне, ароматне, з хрусткою скоринкою та багато соковитої начинки.

Раніше ми розповідали, як приготувати швидке  тісто на кефірі для пиріжків.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно — 400 грамів;
  • Вершкове масло — 60 грамів;
  • Молоко — 1 склянка;
  • Кип’ячена вода — 0,5 склянки;
  • Сухі дріжджі — 1 столова ложка;
  • Цукор — 1 чайна ложка;
  • Сіль — 1 чайна ложка.

Для начинки

  • М’ясний фарш — 700 грамів;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, насипте цукор, дріжджі та теплу воду, добре перемішайте, накрийте плівкою і відставте на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Якщо на поверхні з’явилася шапка із бульбашок, то все добре, дріжджі свіжі.
  2. Розтопіть вершкове масло, змішайте з молоком і додайте до дріжджової суміші. Не забудьте посолити.
  3. Частинами вводьте борошно і замісіть м’яке і еластичне тісто.
  4. Поставте готове тісто у тепле місце на 1 годину, не забудьте накрити миску плівкою.
  5. Приготуйте начинку. У фарш додайте подрібнену цибулю, часник, сіль та перець. Добре перемішайте.
  6. Тісто, що добре підійшло, розділіть на однакові шматочки. Сформуйте з них кульки та розкотіть у коржик.
  7. Посередині викладіть столову ложку фаршу і зліпіть біляші у формі кола.
  8. Обсмажуйте на розігрітій із достатньою кількістю олії сковороді з двох сторін.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні