Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниТюль буде як новий, навіть якщо пожовк або покрився плямами: дотримуйтесь цих...

Тюль буде як новий, навіть якщо пожовк або покрився плямами: дотримуйтесь цих правил

Этот материал также доступен на русском языке
Декорування вікон тюлем – класика, яка завжди в моді. Кімната виглядає ошатною, світлою та більш просторою. Проте навіть дорога тканина з часом може набувати жовтуватого або сіруватого кольору. А за неправильного прання тюль взагалі втратить вигляд. Ми розкриємо всі секрети прання тюлю, аби він завжди залишався, як новий.

Раніше ми розповідали, як правильно прати капсулами.

Пральна машина чи ручне прання

Вибір способу прання залежить від типу тканини. Сучасні пральні машини дозволяють прати майже увесь тюль. Виключенням може бути тканина з великими декоративними елементами, які можуть значно деформуватися у пральній машині. Проте навіть у машинці варто обирати ручний або делікатний режим прання.

Підготовка тюля до прання

Знявши тюль з карнизу, обов’язково перевірте, чи не залишилося на полотні кріплень. Адже під час прання вони можуть пошкодити і тюль і пральну машину. Такі дрібні деталі здатні наробити великої шкоди.

Перед закладання тюлю в барабан, з нього слід витрусити пил, зняти павутиння. Якщо немає значних забруднень – можна класти у пральну машину. Якщо є плями або тюль дуже брудний, його слід замочити у теплій воді з додаванням прального засобу та солі приблизно на 2 години. Після цього прати в машині-автомат або руками.

Прання у пральній машині

Жодних високих температур на інтенсивних програм прання для тюлю використовувати не можна. Ручне або делікатне прання за температури 30-40 градусів подовжить термін служби полотна. Із пральних засобів найкраще використовувати гель. Він швидше розчиняється у воді, тоді як пральний порошок не завжди це добре робить за низьких температур. Крім того, гель краще виполіскується, не залишаючи мильних плям. Навіть після легкого віджиму в пральній машині переважну більшість тюлю можна відразу розвішувати на вікно. Такий спосіб підходить господиням, які не люблять прасувати великі полотна.

Ручне прання

Якщо ви обираєте такий спосіб прання тюлю, ретельно перевіряйте температуру води. Вона повинні бути ледь тепла. Пральний засіб, найкраще гель, варто розчинити у воді перед тим, як опускати тюль. При такому пранні не потрібно багато механічних рухів. Можна легко віджимати тканину, залишаючи її відмокати. Наскільки успішно проходить прання, буде видно з кожною зміною води. Найважче у такому способі прання – якісно виполоскати тюль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні