Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсь як не можна використовувати капсули для прання - 5 поширених помилок:...

Ось як не можна використовувати капсули для прання – 5 поширених помилок: ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь віддають перевагу капсулам для прання білизни, вони зручні, добре відмивають речі, зберігають насичений колір, але це за умови, що ви їх використовуєте правильно.

Багато хто припускається помилок, через які не тільки речі з часом стають непридатними, але й існує ризик поломки пральної машини.

А придбання нової машини або її ремонт – досить серйозна стаття витрат.

Раніше ми розповідали, що не можна прати в машині, а тільки руками.

Тому щоб не було проблем ні з пральною машиною, ні з білизною, потрібно знати, як правильно використовувати капсули і не прати ними, як вам хочеться.

Помилки при використанні капсул для прання:

Неправильне розміщення капсули у пральній машині

Щоб капсула повністю розчинилася та розподілилася по всій білизні, її необхідно помістити в барабан пральної машини, а не в лоток для порошку. І краще, якщо вона лежатиме ближче до задньої стінки, щоб при поворотах барабана, вона не була викинута в гумку дверцят, тоді прання буде неякісним, оскільки капсула повністю не розчиниться. Речі викладають у барабан зверху на капсулу, тобто вона повинна бути знизу.

Використання невідповідної температури води

Капсули для прання зазвичай призначені для використання за певної температури води. Перевірте інструкцію на упаковці та переконайтеся, що вибираєте правильний режим прання. Зазвичай, при температурі 20 градусів не рекомендують прати капсулами.

Перевантаження пральної машини

Не перевантажуйте барабан пральної машини, оскільки це може перешкоджати правильному розчиненню капсули та рівномірному розподілу миючого засобу. Зазвичай 1 капсула розрахована на 4-5 кг білизни, якщо ви хочете заощадити і поклали 6 або 7 кг, прання буде неякісним.

Недотримання рекомендованої кількості капсул

Застосування більшої кількості капсул, ніж рекомендовано виробником, не призведе до кращих результатів прання, але може підвищити ймовірність появи плям на білизні. Тому, якщо ви думаєте, що чим більше капсул, то чистіша білизна, то це не так.

Зберігання капсул у невідповідних умовах

Щоб зберегти ефективність капсул для прання, зберігайте їх у захищеному від вологи та прямих сонячних променів місці та подалі від дітей. Капсула вкрита водорозчинною оболонкою, тому при торканні мокрими руками вона може розчинитись.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні