Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяП'ять секретів дріжджового тіста: як зробити так, щоб випічка завжди виходила повітряною

П’ять секретів дріжджового тіста: як зробити так, щоб випічка завжди виходила повітряною

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви вирішили зробити домашню випічку, завжди є ризик, що тісто не підніметься. У цьому матеріалі розберемося, чому це може статися і як таку проблему можна виправити.

У роботі з дріжджовим тістом дуже важливо дотримуватися правильної послідовності додавання інгредієнтів. Не менш важливо звернути увагу на дріжджі, адже їхній термін придатності та умови зберігання дуже впливають на ефективність.

Борошно

Використовуйте тільки свіже борошно. Перед додаванням борошна обов’язково просійте його, щоб ваша випічка була повітряною.

Раніше ми розповідали про три помилки, які безповоротно зіпсують смажену картоплю.

Дріжджі

Беріть для приготування тіста тільки свіжі дріжджі, перевіривши термін придатності. Оскільки дріжджі чутливі до тепла та вологи, зберігайте їх у сухому та прохолодному місці. Щоб дріжджі краще працювали, додавайте тільки тепле молоко або воду.

Вершкове масло

Якщо в рецепті є розтоплене вершкове масло, не забудьте його охолодити перед додаванням у тісто. Інакше тісто може вийти занадто щільним або, навпаки, занадто рідким.

Цукор і сіль

Оскільки цукор слугує джерелом їжі для дріжджів, зайва його кількість може стати на заваді для підняття тіста. А ось сіль пригнічує дію дріжджів, тому її варто додавати наприкінці.

Як активізувати дріжджове тісто з холодильника

Якщо тісто не підіймається, розігрійте духовку до 45-50 ⁰С, помістіть посудину з опарою в духовку, а внизу розмістіть покладіть деко з водою та закрийте дверцята.

Вас також можуть зацікавити новини:

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Помилки молодості: про що шкодують українці після виходу на пенсію – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні