Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак використовувати капсули для прання не можна - небезпечно для пральної машини...

Так використовувати капсули для прання не можна – небезпечно для пральної машини та одягу

Этот материал также доступен на русском языке
Капсули для прання – це справжня знахідка для господинь, які хочуть ідеально відіпрати речі, але трапляються випадки, коли капсули використовують неправильно, через що можуть постраждати не тільки речі, а й сама пральна машинка.

Щоб цього не сталося, необхідно знати правила використання капсул для прання.

Раніше ми розповідали, які речі не можна прати в машині.

Так, фахівці стверджують, що плівка, в яку загорнута капсула, а точніше рідина для прання, може завдати шкоди машинці, особливо це стосується прання за низьких температур або під час короткого циклу прання, наприклад, експрес-прання, які зазвичай тривають від 15 до 30 хвилин.

Для таких циклів капсули не рекомендується застосовувати, оскільки вони просто не встигають добре розчинитися.

До речі, це відбивається і на самому одязі, на ньому після прання можуть залишатися сліди засобу або білі розводи через недостатнє полоскання.

Також частини капсул, які не розчинилися, можуть засмічувати труби, з’являється неприємний запах.

Як потрібно використовувати капсули для прання за правилами

Насамперед варто відзначити, що капсули зручні у застосуванні. Однієї штуки достатньо, щоб випрати 4-6 кг одягу. Їх потрібно зберігати у сухому місці в коробочці чи пакеті.

Обов’язково перед пранням почитайте, за якої температури виробник рекомендує використовувати капсули. Якщо ви перете при 20 градусах, то краще віддати перевагу гелю для прання.

Не використовувати капсули для коротких циклів прання, а також при спеціальних програмах для вовни та делікатних речей вони можуть заважати розчиненню капсули.

Крім цього, капсула може повністю не розчиниться при перевантаженні пральної машини. У такому разі доведеться перепрати речі без додавання прального порошку чи гелю.

Саму капсулу потрібно класти на дно барабана прямо посередині, щоб вона швидше розчинилася, а зверху – білизна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні