Великдень не за горами — час запастися кількома оригінальними рецептами, які урізноманітнять традиційний стіл.
Пропонуємо вам приготувати дуже смачний тематичний десерт, який порадує як дітей, так і дорослих — шоколадні трюфельні яйця.
Виглядають такі яйця оригінально, а готувати їх дуже просто. Поїхали!
Раніше ми розповідали, як приготувати м’яку та повітряну паску, незвичайних великодніх кроликів та оригінально пофарбувати великодні яйця.
Інгредієнти:
- темний шоколад — 275 г;
- тертий мигдаль — 175 г;
- цукрова пудра м 175 г;
- яєчний білок — 1 шт.;
- білий шоколад — 175 г;
- кондитерські прикраси — на власний смак.
Приготування
- На водяній бані розтопити 110 г темного шоколаду, помішуючи постійно до однорідного стану.
- Додати в шоколад цукор, мигдаль і злегка збитий білок. Акуратно перемішати.
- З шоколадної маси зліпити яєчка (кожне розміром з волоський горіх). Викласти яйця на застелений плівкою лист.
- Розтопити білий і темний шоколад, що залишився, на водяній бані в різних мисках. Охолодити протягом 5 хвилин.
- Наколоти яйце виделкою і опустити в білий шоколад та викласти на плівку. Інше яйце занурити у темний шоколад. Половину третього — у білий, а іншу — у темний. І так далі.
- Шоколадом, що залишився, акуратно збризкати яйця для контрасту і посипати кондитерськими прикрасами — наприклад, вафельною крихтою, срібними кульками або подрібненими горіхами.
- Залишити на деякий час при кімнатній температурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Пенсії пенсіонерів, що працюють, зросли: у Пенсійному фонді назвали суму
Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)