Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧасник виросте розміром з яблуко: секретне підживлення

Часник виросте розміром з яблуко: секретне підживлення

Этот материал также доступен на русском языке
Просте підживлення допоможе отримати великий урожай часнику. Розповідаємо, у чому секрет.

Щоб отримати чудовий урожай часнику, потрібно дотримуватись кількох простих правил.

Головний секрет — особливе підживлення, яке допоможе сформуватися великим головкам. Розповідаємо, як виростити великий часник.

Раніше ми розповідали, яким правилом не можна нехтувати під час посадки томатів, інакше можете залишитися без урожаю.

Загальні правила вирощування часнику

Перше, про що потрібно подбати — підготовка ґрунту. Грядка має бути промульчованою. У пухкому ґрунті зробіть неглибокі борозни, посипте дно піском і висадіть зубці-насіння часнику.

При посадці часнику на зиму потрібно прикрити його гілками ялини або поліетиленовою плівкою. Так ви вбережете майбутній урожай від аномального морозу.

Для хорошого врожаю часнику також дуже важливим є розпушування та полив. Коли часник почне проростати, потрібно періодично розпушувати ґрунт і поливати рослину раз на тиждень, а коли сформуються головки – раз на місяць. Такі прості правила допоможуть отримати бажаний результат.

Секретні інгредієнти для підживлення часнику

Як і всі інші культури, часник потребує добрив. Найчастіше городники використовують азотні добрива, які потрібно додати один раз – навесні після появи перших паростків.

Часнику потрібні сили для росту, тому навесні варто також підживити його розчином із коров’яку. Беремо одну частину коров’яку на сім частин води. Розчином поливаємо часникові грядки таким чином, щоб він не потрапляв на листя та стебла.

Також серед народних засобів для підживлення часнику для вирощування великих головок можна скористатися деревною золою. Вона вноситься як у сухому вигляді для посипання між рядами, так і у вигляді зольного водяного розчину: на відро води розводиться 200 г золи, розмішується і розчин вноситься по грядці.

Також можна використовувати сіль. На відро води вносимо три столові ложки солі. Цей розчин допоможе очистити ґрунт від патогенів.

Популярним підживленням є і нашатирний спирт: на відро води розводиться 25 мл нашатирного спирту і робиться обприскування по стрілках часнику.

Вас також можуть зацікавити новини:

Чому на пенсіонерах вирішили заощадити

Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні