Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе паска, а справжнє золото: рецепт найповітрянішої, м'якої та смачної пасхальної випічки

Не паска, а справжнє золото: рецепт найповітрянішої, м’якої та смачної пасхальної випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні пропонуємо вам рецепт золотої паски, яка не тільки жовта всередині, але ще й дуже повітряна, пориста, ароматна і, звичайно ж, смачна.

Зазвичай, жовту паску можна приготувати, якщо використовувати багато яєць і обов’язково домашніх, але є секрет, який допоможе вам спекти справжню золоту паску і він не у кількості яєць. Потрібно додати трохи куркуми, саме вона надасть пасхальній випічці красивий золотавий колір.

Рецептом золотої паски поділилася кулінарний блогер Віка – Прості рецепти, таку паску вона готує щороку, тому що цей рецепт дуже простий і легкий, але найголовніше, що випічка виходить дуже смачною та повітряною.

Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну великодню паску на жовтках.

Інгредієнти:

  • борошно 600-650 г;
  • яйця 3 шт.;
  • дріжджі живі 25-30 г;
  • щіпка солі;
  • цукор 200 г;
  • цедра одного лимона (або ванілін);
  • молоко 240 мл;
  • масло вершкове 100-120 г;
  • олія 1-2 ст. л.;
  • куркума 1 ст.л.;
  • родзинки 150 г.

Приготування:

  1. Візьміть миску і влийте тепле молоко, додайте дріжджі і добре розмішайте, щоб вони розчинилися. Додайте 3 яйця та цукор, розтоплене вершкове масло, цедру одного лимона та куркуму для кольору. Саме вона додасть випічці золотого кольору і паска вийде золота.
  2. Не забудьте додати щіпку солі для гармонізації смаку і добре вимісити віночком масу.
  3. Просійте борошно і додайте 100-120 г від загальної маси, перемішайте тісто ложкою. Воно має вийти рідким. Накрийте миску зверху рушником і залиште тісто в теплому місці підходити на півтори-дві години.
  4. Частину борошна, яке залишилося, просійте на робочу поверхню, дістаньте тісто з миски, викладіть зверху родзинки і починайте замішувати тісто. Борошна багато не додавайте, щоб тісто не липло до рук, змащуйте їх олією. Тісто має бути дуже м’яким.
  5. Поділіть тісто на частини та заповніть форми для паски на третину. Накрийте рушником і залиште у теплому місці на 20-30 хвилин.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусах духовці протягом 30-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
  7. Дайте паскам охолонути і зверху прикрасьте глазур’ю або розтопленим шоколадом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні