Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ трьох містах України Данія збудує спеціальні екобудинки: для кого саме

У трьох містах України Данія збудує спеціальні екобудинки: для кого саме

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні незабаром з'являться нові екологічні будинки, які збудує Данія. Про те, для кого вони будуть призначені, розповіли в Міністерстві економіки України.

Данія побудує в Україні містечка для психологічного відновлення дітей, позбавлених батьківського піклування.

Презентація проєкту “Простори для життя дітей” відбулася 14 квітня у Копенгагені за участі міністерки економіки України Юлії Свириденко, повідомляє Мінекономіки.

Проєкт передбачає будівництво екобудинків сімейного типу в трьох містах України протягом чотирьох років.

Раніше ми розповідали, кому належить пенсія за втратою годувальника.

У таких “містечках” облаштують соціальні простори та рекреаційні зони для дітей, а також надаватимуть комплексні допоміжні послуги, зокрема психосоціальну підтримку.

Усі будинки зводитимуть з будівельних матеріалів українського виробництва, що стане значною підтримкою економіки. Особливістю проєкту також є екологічність. Концепція передбачає спорудження житла зі значним скороченням викидів CO2.

“Сьогодні підтримка українських дітей, які страждають від війни, вкрай важлива. Понад 27 тис. дітей живуть в інституціях й потребують родини й нового дому. Тож ми щиро вдячні Данії за цей важливий гуманітарний проєкт”, — зазначила Юлія Свириденко.

Проєкт ініційовано SOS Children’s Villages Denmark, що є частиною однієї з найбільших у світі неурядових організацій SOS Children’s Villages, та буде реалізовано у партнерстві з SOS Children’s Villages Ukraine (SOS UA), Фондом Villum, Фондом Viessmann, Фондом Grundfos, Фондом Bitten & Mads Clausen, Групою VELUX, Фондом Somfy, DOVISTA, Flügger, VELUX Україна, Kromann Reumert та Експортно-інвестиційним фондом Данії (EIFO).

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям видають новий вид гуманітарної допомоги – як подати заявку та що можна отримати

Приймаються заявки на продуктові набори: як зареєструватися на видачу допомоги

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні