Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі назвали напрямки, де ворог активно наступає: зведення на ранок 13...

У Генштабі назвали напрямки, де ворог активно наступає: зведення на ранок 13 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби на фронті сталося 97 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 13 квітня.

Які міста та села постраждали від ворожих ударів

Загалом ворог завдав два ракетних і 91 авіаційний удар, здійснив 160 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населеними пунктами.

Минулої доби авіаційні удари отримали населені пункти Суми Сумської області; Липці, Вовчанськ, Куп’янськ-Вузловий, Петропавлівка, Курилівка Харківської області; Терни, Дружба, Нью-Йорк, Часів Яр, Калинівка, Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Уманське, Нетайлове, Карлівка, Красногорівка, Костянтинівка, Катеринівка, Водяне, Урожайне, Времівка Донецької області та Роботино та Мала Токмачка Запорізької.

Під артилерійським вогнем було понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Яка ситуація на фронті за напрямами

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямі ворог один раз атакував позиції наших захисників у районі Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’яне, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Годин Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 18 атак у районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти сім разів атакували позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, минулої доби, ворог здійснив шість безуспішних атак на позиції наших військ.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотирьом зенітно-ракетним комплексам противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділами ракетних військ завдано поразки в районі зосередження особового складу, двох засобах протиповітряної оборони, однієї станції РЕБ противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні