Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіть духовку вмикати не доведеться: найніжніший кремовий десерт за 15 хвилин –...

Навіть духовку вмикати не доведеться: найніжніший кремовий десерт за 15 хвилин – справжня насолода

Этот материал также доступен на русском языке
Від шматочка такого десерту ви точно не відмовитеся, він легкий, повітряний і просто тане у роті. Готується за 10-15 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати легендарне тістечко “Картопля”.

Інгредієнти:

  • 300 мл молоко;
  • 3 шт. жовтків;
  • 70 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 350 г сметани;
  • 20 г швидкорозчинного желатину;
  • Шоколад для прикраси – за бажанням.

Приготування:

    1. Візьміть ємність, всипте туди желатин і залийте частиною молока, вистачить 100 мл. Перемішайте та залиште нехай набухає.
    2. У каструльці з’єднайте жовтки та цукор, перетріть їх ретельно виделкою. Додайте молоко. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, зніміть з вогню.
    3. Додайте в крем желатин і добре перемішайте до однорідності. Нехай остигає.
    4. Сметану з’єднайте з ванільним цукром, перемішайте і влийте в яєчну суміш і знову перемішайте.
    5. Вилийте у форму, накрийте плівкою і відправте в холодильник щонайменше на три години. До речі, у якості форми можна використовувати тетрапак від молока чи кефіру.
    6. Зверху десерт можна прикрасити тертим шоколадом.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні