П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе садіть поряд із цибулею ці рослини - вони знижують її врожайність...

Не садіть поряд із цибулею ці рослини – вони знижують її врожайність і роблять уразливою до хвороб

Этот материал также доступен на русском языке
Цибуля – популярна культура на наших городах і зараз саме час приступати до її посадки. Але щоб урожай був чудовим, потрібно врахувати один важливий момент.

Так, досвідчені овочівники радять пильну увагу приділити сусідам цибулі. Навіть найкращий сорт, посаджений поряд із несприятливим сусідом, може не дати очікуваного врожаю.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо цибуля випустила стрілки.

Не варто висаджувати цибулю поруч із часником. Таке поєднання культур часто можна зустріти на городах, але краще так не робити.

З цих двох культур добрий урожай дасть лише одна. Вся справа в тому, що ці рослини дуже конкурують між собою за поживні речовини у ґрунті та воду.

Тому намагайтеся часник і цибулю висаджувати подалі один від одного.

Погана ідея посадити поруч із цибулею бобові рослини, буряк, спаржу та шавлію. Урожайність буде слабкою.

Які рослини можна посадити поряд з цибулею

При вирощуванні цибулі на ділянці корисно знати, які рослини можна посадити поруч із нею, щоб отримати відмінний урожай. Це практика змішаного посадкового методу, який допомагає покращити врожайність та якість урожаю, а також запобігти різноманітним хворобам і шкідникам. Ось кілька рослин, які відмінно підійдуть для посадки поряд із цибулею:

Морква: ці дві рослини добре доповнюють одна одну. Морква допомагає покращити смак цибулі, а цибуля відлякує морквяну муху.

Петрушка і кріп: ці зелені рослини не лише покращать смак цибулі, а й захищатимуть її від шкідників.

Томати: ця культура також чудовий сусід для цибулі. Але важливо дотримуватися відстані між грядками, хоча б 35-40 см, щоб томати не затіняли посадки цибулі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні