Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаСмородину збиратимете відрами: розкрито найефективніший спосіб підвищення врожайності

Смородину збиратимете відрами: розкрито найефективніший спосіб підвищення врожайності

Этот материал также доступен на русском языке
Смородина росте практично на кожній садовій ділянці, але збирати щедрі врожаї вдається не всім. Але є агроприйом, який допоможе виправити цю ситуацію.

Коренева система у смородини поверхнева, а це означає, що смородина страждає від посухи та високих температур, через що врожай може бути мінімальним.

Раніше ми розповідали, чому погано плодоносить смородина.

Виправити ситуацію допоможе звичайне мульчування компостом, сухою травою, соломою. До речі, мульчування можна поєднати з підживленням перегноєм.

Для чого мульчують смородину?

Утримання вологи. Мульча запобігає випаровуванню вологи з ґрунту, що дозволяє рослинам отримувати необхідну кількість води.

Придушення бур’янів. Щільний шар мульчі не дозволяє бур’янам проростати і конкурувати зі смородиною за поживні речовини та вологу.

Захист кореневої системи. Мульчування створює додатковий шар, який захищає коріння рослин від перепадів температур та механічних пошкоджень.

Поліпшення плодоношення. Завдяки мульчі рослини одержують більше поживних речовин, що сприяє більш рясному та якісному врожаю.

Важливо вибирати матеріал мульчі в залежності від кліматичних умов, складу ґрунту та цілей мульчування. Правильно вибраний матеріал допоможе вам забезпечити здорове зростання і рясний урожай смородини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні