П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та прикмети 6 квітня: від яких справ краще відмовитися – ці...

Свята та прикмети 6 квітня: від яких справ краще відмовитися – ці заборони стосуються багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
6 квітня в Україні та світі відзначаються День працівника слідчих органів, День настільного тенісу, Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Православні вшановують пам'ять святого Євтихія; архієпископа Константинопольського, також на цей день випадає поминальна субота третього тижня Великого посту. Що не можна робити 6 квітня?

Які свята відзначають в Україні 6 квітня?

В Україні 6 квітня своє професійне свято – День працівника слідчих органів – відзначають усі, хто працює у слідчих органах. Це професійне свято було засноване у 1963 році. Право проведення попереднього слідства було передано Міністерству охорони громадського порядку, яке пізніше було перейменовано на МВС.

Цей день покликаний відзначити їхній внесок у забезпечення правопорядку, захист законності та боротьбу зі злочинністю. Працівники слідчих органів часто стикаються з небезпечними ситуаціями і виконують складні та відповідальні завдання, тому їхня праця заслуговує на особливе визнання та повагу.

Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку відзначається 6 квітня щороку. Це свято було започатковано Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2013 році з метою привернення уваги до ролі спорту у заохоченні миру, розвитку, взаєморозуміння та співпраці між країнами.

Спорт є потужним інструментом для соціальної інтеграції, сприяння здоровому способу життя, вирішення конфліктів та побудови світу. Цього дня проводяться різноманітні заходи, змагання, конференції та форуми, спрямовані на просування спорту як засобу досягнення світового миру та злагоди.

6 квітня відзначають Всесвітній день настільного тенісу. Цей день було встановлено Міжнародною федерацією настільного тенісу з метою популяризації цієї спортивної гри та привернення уваги до її розвитку.

Цього дня проводяться різноманітні заходи, турніри, змагання та майстер-класи з настільного тенісу. Люди з усього світу збираються відзначити це свято, граючи в настільний теніс і показуючи свої спортивні досягнення.

Яке церковне свято відзначають 6 квітня?

6 квітня вшановують святого Євтихія, у народі цей день отримав назву Євтихія Тихого.

Святий Євтихій був відомий своєю благочестивістю, милосердям та пристрасним захистом православної віри. Його життя було присвячене служінню Богу і допомоги нужденним. Він залишив по собі святий спосіб життя і безліч чудес, що відбулися за його молитвами. Святий Євтихій вшановується в православній церкві як заступник і молитовник перед престолом Всевишнього.

Традиції та обряди на 6 квітня 2024 року

6 квітня моляться святому Євтихію про своє фізичне та душевне здоров’я, а також близьких людей.

А незаміжні дівчата цього дня ворожили на майбутніх наречених.

Що не можна робити сьогодні, 6 квітня

  • Цього дня не варто робити великі покупки – вони не прослужать довго і будуть марними.
  • Не рекомендується проводити сьогодні операції пов’язані із зовнішністю, наприклад, відвідування косметолога та інше.
  • Під забороною і стрижка волосся.
  • Також не рекомендується сьогодні йти до стоматолога, якщо є можливість, краще записатися на інший день.

Народні прикмети на погоду 6 квітня

  • Якщо вдень стоїть тиха погода – то чекайте на хороший урожай зернових культур та овочів.
  • Якщо день видався тихим, а ніч зоряною, то буде щедрий урожай гороху.
  • Якщо вранці туманно, то до кінця квітня буде сухо.
  • Якщо весь день вітряно, це до неврожаю.

Хто відзначає іменини 6 квітня

У суботу, 6 квітня, іменини та день ангела відзначають власники таких імен: Григорій, Єремей, Іван, Павло, Прохор, Севастьян, Яків та Ян.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні