Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТак варити яйця не можна – вони небезпечні для шлунка: для багатьох...

Так варити яйця не можна – вони небезпечні для шлунка: для багатьох це буде несподіванкою

Этот материал также доступен на русском языке
Здавалося б, що складного у приготуванні яєць. Але у багатьох господинь вони тріскаються при варінні або погано чистяться. Також потрібно знати, що від того, скільки часу ви варитимете яйця, залежить ваше самопочуття і здоров'я.

Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати в магазині.

Чому яйця тріскаються при варінні

Головна причина – це різкий перепад температур. Наприклад, яйця з холодильника ви відразу ж опускаєте в окріп. Холодний продукт різко розширюється, і шкаралупа тріскається. Щоб шкаралупа на яйцях не тріскалася, потрібно хоча б за годину до варіння дістати яйця з холодильника, щоб вони стали кімнатною температурою. Є ще простіший варіант, потрібно просто за 5 хвилин до варіння опустити яйця в ємність із теплою водою. А потім уже варити.

Щоб шкаралупа добре чистилася

Одне з правил – для варіння потрібно брати яйця, які вже полежали, тобто чим свіже яйце, тим важче воно буде чиститись. Також є звичайні хитрощі, що допоможуть зварити ідеальні яйця. Для цього при варінні в каструлю додають звичайну сіль. Або яйця, що зварилися, відразу ж відправляють під холодну воду, в даному випадку такий перепад температур зіграє вам на руку, і шкаралупа буде просто злітати з яєць.

Час варіння та користь яєць

Як виявилось, ці два показники дуже пов’язані між собою. Справа в тому, що чим довше варяться яйця, тим важче засвоюються організмом. Коли яйця переварюються, вони стають щільними і можуть навантажувати шлунково-кишковий тракт, викликаючи цим дискомфорт і тяжкість у шлунку. Тому для того, щоб зменшити шкоду від вживання яєць, їх потрібно варити до моменту, коли жовток повністю перетвориться на тверду масу. Однак, багато поживних речовин, що містяться в яйці, руйнуються при тривалому варінні. Тому рекомендується варити яйця не більше 7-10 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні