Раніше ми розповідали, як приготувати булочки з маком.
Інгредієнти:
- Молоко – 2 склянки;
- Цукор – 4 ст. ложки;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Куряче яйце – 2 шт.;
- Дріжджі – 10 г (сухі);
- Рослинна олія – 1/4 склянка;
- Вершкове масло – 50 г;
- Оцет 9% – 1 ст. ложка;
- Борошно – 5 склянок;
- 1 жовток для змащування.
Приготування:
Насамперед зазначимо, що обсяг склянки – 250 мл.
- Візьміть глибоку миску, налийте тепле молоко, додайте дріжджі, перемішайте до повного їхнього розчинення.
- Додайте сіль та цукор. Влийте олію. Додайте 2 яйця, перемішайте до однорідності.
- Просійте борошно в тісто разом з розпушувачем і замісіть липке тісто.
- Додайте розм’якшене вершкове масло і влийте 1 столову ложку 9% столового оцту.
- Саме оцет і є тим секретним інгредієнтом, який робить тісто ще більш пишним та пухким.
- Досвідчені господині радять додавати саме яблучний оцет.
- Накрийте посуд із тістом і відправте у тепле місце на 60 хвилин.
- Все, залишилося сформувати булочки, змастити їх зверху збитим жовтком, дати підійти ще 20 хвилин і випікати в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
До речі, до булочок можна додати улюблену начинку.