Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 14 березня – хто цього дня може виконати...

Свята та народні прикмети 14 березня – хто цього дня може виконати будь-яке ваше бажання

Этот материал также доступен на русском языке
14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Православні вшановують пам'ять преподобного Венедикта. Іменини відзначають Венедикт і Ростислав. У народному календарі Венедиктов день. У цей день не потрібно виконувати фізичну роботу, цей день для молитов.

14 березня – яке свято відзначають в Україні

14 березня в нашій країні відзначають День добровольця. Головна мета сьогоднішнього свята полягає у вшануванні мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Під час повномасштабного вторгнення Росії, це свято стало особливо важливою подією для українців. Бажаємо сьогодні всім добровольцям нашої країни, щоб їхні сили та мужність завжди були підкріплені любов’ю та підтримкою близьких. Міцного здоров’я, удачі та надійного тилу!

Також 14 березня в багатьох країнах світу відзначають Свято вчених або День генія. Дата для свята обрана на честь дня народження Альберта Ейнштейна, автора теорії відносності, який став нобелівським лауреатом. Вітаємо вчених усіх видів науки та бажаємо їм великих відкриттів і вдалих експериментів!

Ще 14 березня відзначають у всьому світі Міжнародний день запитань. Цей день спрямований на те, щоб змінити ставлення людей до запитань, навчити їх ставити та дізнаватися більше інформації про навколишній світ. Адже запитання є одним із найважливіших способів навчання та спілкування людей одне з одним. Свято також пов’язане з днем народження Ейнштейна. Одна з найвідоміших цитат ученого говорить: “Важливо не припиняти ставити запитання. У цікавості є своя причина для існування”.

Крім того, 14 березня святкують Міжнародний день математики. Свято було створено з ініціативи Міжнародного математичного союзу в листопаді 2019 року під час конференції ЮНЕСКО. Дату святкування обрали на честь Міжнародного дня числа Пі та перших трьох знаків математичної константи, бо 3,14 за американською системою запису – це 14 березня.

14 березня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять преподобного Венедикта, засновника західного чернечого ордену бенедиктинців. Одного дня Венедикт пішов у гори, де жив відлюдником у молитвах і пості. Потім він на місці язичницького храму побудував церкву на честь Іоанна Хрестителя, а поруч із нею заклав монастир Монте–Кассіно і став його ігуменом. Громада Монте–Кассіно поклала початок ордену, названому згодом орденом бенедиктинців. Преподобний був відомий своєю чудотворною силою і прозрінням.  До нього йшли з проханнями позбавити від важких недуг, бісів, за переказами, одного разу святий навіть воскресив дитину. 

14 березня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • виконувати фізичну роботу – цей день для молитов,
  • починати будь-які нові справи – це не до добра,
  • вирушати в далеку подорож – за можливості поїздку краще перенести,
  • хвалитися зробленими добрими вчинками та подавати милостиню у всіх на виду.

День вважається дуже вдалим для ткацтва, шиття і будь-якого рукоділля, але вишиті вироби не можна комусь дарувати.

За народними прикметами не слід брати в руки гострі предмети, тому не можна колоти дрова, пиляти дерево і точити ножі. 

14 березня – що заведено робити цього дня

Цього дня до святого Венедикта звертаються з проханнями про допомогу в сімейних справах і зцілення від хвороб.

За народними прикметами в цей день потрібно піклуватися про домашніх тварин. Вважається, що вони мають магічну силу і можуть виконати будь-яке бажання. Для цього потрібно підійти до тварини та попросити пошепки допомогти здійснити задумане. 

У народне свято 14 березня для сімейного достатку і ситого року потрібно приготувати страву на молоці, наприклад, молочну кашу. Страву має з’їсти кожен член сім’ї, а залишки варто віддати домашнім тваринам.

У Венедиктів день варто випрати одяг і постільну білизну, вважається, що це допоможе змити всі хвороби.

14 березня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • корова відмовляється пити воду – чекай дощу;
  • туман сів – буде непогоже літо;
  • день морозний – ще тиждень чекайте морозів;
  • хмари пливуть високо і швидко – погода буде гарною;
  • грім гримить – прийде спекотне літо.

14 березня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Венедикт, Ростислав, Михайло і Феодосій.

Чому пенсіонери обурені індексацією – розбір конкретних прикладів (відео)

«Фінансова піраміда» Пенсійного фонду: куди йдуть гроші тих, хто не встиг вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні