Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСтарість та деменцію можна відтягнути: як покращити роботу мозку

Старість та деменцію можна відтягнути: як покращити роботу мозку

Этот материал также доступен на русском языке
Ми часто чуємо скарги на те, що пам'ять погіршується, і логічно складніше думати. Зневірятися не варто. Є низка способів, які можуть допомогти "поміняти проводку" у вашому мозку та покращити його роботу.

Як покращити роботу мозку?

  1.  Годину на день робіть звичні речі лівою рукою, якщо ви правша, і навпаки. Чистіть зуби, їжте, пишіть, займайтеся домашніми справами.
  2.  Ходіть пішки, уникаючи звичних шляхів. Незнайомі маршрути подарують вашому мозку нові «гілки» нейронів (нервових клітин).
  3.  Рахуйте в умі – жодного олівця та паперу, а тим більше калькулятора.
  4.  Фіксуйте події. Зауважте, наприклад, 7 речей або подій, яких завгодно: біля під’їзду сиділа руда кішка, попереду йшла жінка з блакитною парасолькою… Потім спробуйте згадати все в тому порядку, в якому побачили.
  5.  Змінюйте смакові звички. Навіть харчові звички погано позначаються на нейронні зв’язки. Здивуйте смакові рецептори знайомою вам стравою, але приготованою по-новому – додайте до неї незвичайні приправи з яскраво вираженим смаком.
  6. Вчіть напам’ять по одному віршу на день. Краще вибирайте незнайомий. Починайте з чотиривіршів і поступово підвищуйте рівень складності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні