Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНаші традиційні свята: чи відзначатимемо ми 8 Березня

Наші традиційні свята: чи відзначатимемо ми 8 Березня

Этот материал также доступен на русском языке
Наближається 8 березня, і все частіше українці запитують: чи збереглося свято, чи його скасували, а якщо залишилося, чи буде вихідний день?

Ще минулого року депутати Верховної Ради запропонували внести зміни до Кодексу законів про працю і скасувати деякі з державних свят, які мають радянське коріння. Зокрема це стосується Міжнародного жіночого дня 8 Березня.

Минулого року депутати пропонували замість 8 березня – Міжнародного жіночого дня, створити для українських жінок власне свято.

Навіть було зареєстровано законопроект №9009, згідно з яким 25 лютого (день народження Лесі Українки) хотіли зробити державним святом – Днем української жінки (Днем українки). Проте рішення про створення цього свята досі не ухвалено.

Тому Міжнародний жіночий день 8 Березня залишається у списку державних свят, але в умовах повномасштабної війни він буде робочим.

Нагадаємо, минулого року понад 1,3 млн. українців у додатку “Дія” проголосували за збереження вихідного на 8 березня. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров назвав такі показники рекордними.

 

Нове на сайті