Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмак дитинства: рисова бабка з яблуками в духовці - і на сніданок,...

Смак дитинства: рисова бабка з яблуками в духовці – і на сніданок, і на полудень

Этот материал также доступен на русском языке
Як тільки по будинку заструмує приємний запах запечених яблук з рисом, всі домашні самі, без запрошення, виявляться на кухні.

Рисова бабка з яблуками в духовці

Рисова бабка з яблуками відмінно підходить для повноцінного полуденку чи сніданку. Цей ніжний, корисний та дуже смачний десерт сподобається і дорослим, і дітям. Рис для цієї страви краще використовувати круглозернистий.

Інгредієнти

Молоко – 1 літр, яблука – 1-2 штуки, яйця – 1-2 штуки, рис – 1 склянка, цукор – 2 чайні ложки, сіль – 1 щіпка, масло вершкове – за смаком.

Приготування

Зварити рисову кашу.

  • Відлити трохи молока.
  • Коли молоко закипить, посолити, всипати вимитий рис, бажано круглий.
  • Трохи дати покипіти, всипати цукор, покласти масло.
  • Готувати, помішуючи, до загусання, щоб не підгоріла.

Зняти кашу з плити.

  • Вирізати з яблук серединку і нарізати на часточки.
  • З’єднати яйця з молоком.
  • Змастити деко маслом, покласти половину каші, на неї яблука, потім решту каші. Полити молоком, змішаним з яйцями.
  • Зверху прикрасити яблуками.

Відправити «бабку» в духовку хвилин на двадцять.

Нове на сайті